РАЗБИВШИ РЕДСЕ УРАГАНИ СЕ ВИНУЛИ НА ТРЕЋЕ МЕСТО У ГЕНЕРАЛНОМ ПЛАСМАНУ

ПРЕЗУЕЛИ ПРВО МЕСТО У НОВОЗЕЛАНДСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: Хурикејнси узимају аут против Редса. ФОТО: Јован Бајић
ПРЕУЗЕЛИ ПРВУ ПОЗИЦИЈУ У НОВОЗЕЛАНДСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: Хурикејнси узимају аут против Редса. ФОТО: Јован Бајић

Разбивши Квинсленд Редсе на терену регионалног стадиона у Велингтону, у првој утакмици другог дана 11. кола Супер рагбија, са пет есеја, од којих су три била дело Корија Џејна, Хурикенси су освојили пет бодова чиме су сменили Чифсе са првог места Новозеландске конференције и заузели треће у генералном пласману, које директно на крају лигашког дела сезоне води директно у полуфинале најјачег клубског такмичења јужне хемисфере.

Гости из Аустралије су се боље снашли на почетку сусрета и повели са 8:0 есејем Бена Лукаса и казном Квејда Купера који је претходно промашио трансформацију. Полагање аријера Редса је уследило после доброг продора Бауа Робинсона којег је одлично проиграо Купер претходно навукавши одбрану на себе одлажући додавање. Крилни треће линије је прошавши пар ривала проследио лопту до Бена Лукаса коме је преостало да положи.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

Међутим, домаћини су одмах одговорили преко Кокрија Џејна. Прво поентирање искусног репрезентативца који је лане поново стекао тај статус, било је класично за крило. Џејн је сачекао да лопта дође до њега и пуним спринтом улетео у есеј простор. Друго је било ремек дело момака из мелеа. Чеп треће линије скрама Виктор Вито је додао лопту до талонера на позицији крила, а Ден Колс је вратио на унутра до Корија Џејна који је поново примиио у пуном трку што га је практично учинило незаустављивим за још једно полагање.

Ипак, Редси су били ти који су отишли на одмор са вођством јер је Квејд Купер и поред громогласних звиждука публике, успео да два пута буде прецизан из казнених удараца за 14:10

Бауден Барет који је промашио трансформације после есеја Џејна, био прецизан по  полагању Ти Џеја Пенераре али је поново био несигуран и после акције из које је Кори Џејн постао хет трик јунак меча и обезбедио бонус бод франшизи из Велингтона. Млади отварач је ипак подесио нишанске справе за још једну казну за плус 11 где је постало јасно да ће Хурикејнси остварити победу.

НАДЈАЧАЛИ РИВАЛА: Џулијен Савеа отима лопту од Џејни Џерија Таулагија. ФОТО: Јован Бајић
НАДЈАЧАЛИ РИВАЛА: Џулијен Савеа отима лопту од Џејни Џерија Таулагија. ФОТО: Јован Бајић

Трачак наде гостима из Бризбејна донео је есеј резетвног талонера Џејмса Хенсона и претварање Квејда Купера коју је потпуно угасио Арди Савеа, млађи брат Џулијена. Ушавши са клупе на крилног у скраму, Арди је снажно пренео лопту десетак метара до гол линије, носећи на себи пар Озија. Бауден Барет није промашио трансформацију као ни казнени ударац у пред последњем минуту за коначних 35:21.

ХУРИКЕЈНС – РЕДС 35:21 (10:14)

Регионални стадион у Велингтону

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Мајк Фрејзер

Помоћници: Грант Вилијамсон, Шејн Мек Дермонт

Судија у ТВ студију: Винсент Мунро

ХУРИКЕЈНС: Бен Френкс, Ден Колс, Џефри Тумага Ален, Џереми Траш, Џејмс Бурхуст, Фаифили Леваве, Џек Лем, Виктор Вито, Ти Џеј Перенара, Бауден Барет, Џулијен Савеа, Алапати Леиуа, Конрад Смит, Кори Џејн, Андре Тејлор

Моту Мату` у, Крис Ивс, Реџи Гудс, Блејд Томсон, Арди Савеа, Крис Смајли, Тим Бетман, Мет Проктор

ЕСЕЈИ: Кори Џејн (18`, 23`, 58`), Ти Џеј Перенара (47`), Арди Савеа (76`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бауден Барет (48`, 77`)

КАЗНЕ: Бауден Барет (63`, 79`)

РЕДС: Бен Деки, Саиа Фаинга` а, Џејмс Слипер, Роб Симонс, Џејмс Хорвил, Еди Кирк, Бау Робинсон, Џејк шац, Вил Гинија, Квејд Купер, Крис Феауаи Саута, Мајк Харис, Бен Тапуаи, Џеј Џеј Таулаги, Бен Лукас

Џејмс хенсон, Грег Холмс, Џоно Овен, Ед О` Донохју, Куртис Броунинг, Ник Фризби, Ентони Фаинга` а, Род Дејвис

ЕСЕЈИ: Бен Лукса (7`), Џејмс Хансон (67`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Квејд Купер (68`)

КАЗНЕ: Квејд Купер (22`, 29`, 40`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.