РАЗБУДИЛИ СЕ ЗАГРЕБАЧКИ ЛАВОВИ

КРЕНУЛИ С ПРИПРЕМАМА ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ: Рагбисти Загреба на мечу с Арсеналом из Тивта.
КРЕНУЛИ С ПРИПРЕМАМА ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ: Рагбисти Загреба на мечу с Арсеналом из Тивта. ФОТО: Берислав Рожман.

Сениори Рагби клуба Загреб су пре три дана започели припреме за наставак сезоне где их поред борбе за титулу шампиона Хрватске очекује наставак трке за наслов првака у Балканско – дунавском првенсту. Тим поводом урадили смо интервју с капитеном екипе Луком Јурешком.

Обзиром и да су се и Лавови пробудили из зимског сна, прво питање чепу треће линије Загрепчана било је колико су фалили тренинзи:

Тренинзи ми и нису толико недостајали колико ми недостају утакмице. На првом скупу нас је било преко 25 али очекујем да ће нас бити и више јер има доста младих играча који су из јуниорског стасали за сениорски тим. Управо тај вид појачања нам је недостајао протеклих година.

КРЕНУЛИ С РАДОМ: рагбисти Загреба.
КРЕНУЛИ С РАДОМ: рагбисти Загреба.

Интересовали нас је како ће момци из Згреба провести припреме.

Припреме смо стандардно започели месец дана пред наставак сезоне. Тренер Лука Марин рачуна на то да сви играчи радили на физикој спреми индивидуално. Тренираћемо и напоље на терену као и у затвореном. Наравно, у зависности од временских услова. У плану нам је да пред први званични меч одиграмо и један пријатељски. Договорена је утакмица с Ријеком као последњи тест.

Желели смо да сазнамо шта Лука Јурешко лично очекује у наставку сезоне.

Прошле године играли смо добро, поготово пред крај сезоне. Однос млађих и оних искуснијих играча је после дуже времена у равнотежи што ми улива веру да ћемо наставити с добрим партијама. Надам се да ће нас повреде заобићи што исто искрено желим и свим другим тимовима.

У РЕПРЕЗЕНТАТИВНОМ ДРЕСУ: капитен Загреба Лука Јурешко (десно).
У РЕПРЕЗЕНТАТИВНОМ ДРЕСУ: капитен Загреба Лука Јурешко (десно). ФОТО: Берислав Рожман.

На питање шта репрезентативац Хрватске очекује у домаћем првенству Јурешко је био кратак и јасан:

Очекујем да га освојимо.

Сличан је био одговор који се односио на домете Загреба у Балканско – дунавском првенству.

Из претходног могли сте наслутити моје мишљење. Циљ је увек мени лично, а уверен сам и свима осталима у тиму – победа али морам нагласити да играмо против одличних екипа у свим такмичењима и сигурно је нам неће бити лако. Надам се да ће исто бити и противницима у дуелима с нама – у шаљивом је тону Лука али с озбиљним намерама изнео мишњење.

Рагби клуб Загреб је био осам пута шампион државе и седам пута је освајао Куп. У првом регионалном такмичењу на овим просторима – Интер лиги био је првак у сезони 2005/2006. Беле Лавове у наставку сезоне очекује четвртфинале Првенства Хрватске против градског ривала Младости. У Балканско – дунавском првенству за пролаз међу четири најбоља тима 16. марта очекује их Челик из Зенице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.