РАЗВОЈНА ЛИГА РАГБИЈА СЕДАМ НА ВИДИКУ

КОМБИНОВАНА ЕКИПА БАЛКАНСКОГ КОМАРЦА И ДИНАМА (уз једног играча БРК) СА ТУРНИРА БЕЛГРЕЈДС СЕВЕНС. ФОТО: Бојан Белић
КОМБИНОВАНА ЕКИПА БАЛКАНСКОГ КОМАРЦА И ДИНАМА (уз једног играча БРК) СА ТУРНИРА БЕЛГРЕЈДС СЕВЕНС. ФОТО: Бојан Белић

На терену Спортског центра Инге на београдском насељу Звездара, у недељу 6. септембра са почетком у 13 сати, у организацји Рагби клуба Балкански комарац а под покровитељством Рагби савеза Србије, одржаће се први турнир Развојне лиге у рагбију седам. Развојна лига је пилот пројекат РСС који би, претпостављам, требало за циљ да има развој рагбија седам и не само олимпијске дисциплине него уопште покретање клубова који уснули у Србији.

Претпостављам, зато што редакцију Рагби Озона као вероватно и остале медије у Србији, нико о циљу Развојне лиге није званично обавести али то је сада мање, готово небитно. Углавном, Развојна лига у рагбију седам је први позитивам корак и за сваку је похвалу, који је Рагби савез Србије успео да учини у последње време.

Ово је одлична прилика за клубове да буду иоле активан, као што је например Динамо. Панчевци су покушали поново да формирају сениорску екипу, за такмичење у групи Б сениорског Првенства Србије, али по свему судећи, нажалост, нису успели и Развојна лига је управо место где би могли да створе базу тима за будуће изазове.

На првом, од два оваква турнира колико је предвиђено календаром такмичења да их се одигра у јесењем делу сезоне, домаћин ће бити Балкански комарац. Пријављивање екипа и жреб за сам турнир је заказан за 12 сати на дан одигравања. Други турнир је предвиђен за викенд 19. – 20. октобар.

Јован Бајић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.