ГРУЗИЈЦИ ПОСЛАЛИ РУМУНЕ КУЋИ БЕЗ ПОБЕДЕ

ПРЕМИЈЕРНА ПОБЕДА ЗА ГРУЗИЈУ НА МОНДИЈАЛУ 2011: Лашка Кхмаладзе пролази одбрану Румуније.
ПРЕМИЈЕРНА ПОБЕДА ЗА ГРУЗИЈУ НА МОНДИЈАЛУ 2011: Лашка Кхмаладзе пролази одбрану Румуније.

У окршају старих зналаца из Купа шест нација Б, односно најквалитетнијег друштва Купа европских нација одиграном у оквиру групе Б Светског првенства на стадиону Арена Манавату у Палмерстон Норту Грузијци су савладали Румуне 25:9 (12:6). Најзаслужнији за први тријумф Леоса на Мондијалу у Новом Зеланду био је Мераб Квириквашвили који је постигао 17 поена из пет казни и трансформације.

Обе репрезентације су безштедно ушле у дуел јер им је он био последња шанса да се овековече славом коју доноси победа на Светском првенству, а за селекције тог нивоа тријумф у групи свакако да се може сматрати успехом поготово ако сте у окружењу где су још вицешампион света и победник овогодишњег Купа шест нација Енглеска, трећа секеција с претходне смотре најбољих тимова планете и Шкотска.

Превелика жеља за победом проузроковала је доста грешага на и на једној и на другој страни тако да су и Румуни и Грузијци пружили далеко слабију партију и приказали лошију игру у односу на претходна издања поготово на она против Енглеске.

Прво полувреме је протекло у шутерском обрачуну два отварача у којем је десетка из бивше Совјетске републике била успешнија у односу на колегу из наших крајева. Мераб Квирикашвили погодио је две казне више у односу на Дантуа Думбраву који је био сигуран из два шута.

ДЕТАЉ С МЕЧА ГРУЗИЈА (бели дресови) - РУМУНИЈА
ДЕТАЉ С МЕЧА ГРУЗИЈА (бели дресови) - РУМУНИЈА

Квириквашвили је био прецизан и за претварање после полагања Мамуке Горгодзеа. Крилни играч трече линије мелеа крунисао је акцију у којој су Грузијци коначно везали пар фаза, тачније 11. Горгадзе је пренео на својим леђима тројицу Румуна преко гол линије рачунајући и капитена, првотимца Перпињана Маријуса Тинцуа коме је прошао „кроз руке“ испред самог есеј простора.

Квирикашвили је пет минута после његове пете казне заменио Малкхаз Урјукашвили после свега минута проведеног на терену уписао се у листу стрелаца из казненог ударца пет минута пред крај сусрета за победу и славље Грузије 25:9. Последње поене за Румунију укњижио је резервиса Флоријан Влајку.

Четвртим поразом у четвртом мечу наше комшије се опраштају од групе Б и Светског првенства без освојеног бода док Леосима преостаје дуел с Аргентином који ће одиграти у недељу 2. октобра на истом месту, на истом спортском објекту као и сусрет са Храстовима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.