РЕДСИ ИЗНЕНАДИЛИ ЧИФСЕ У ЊУ ПЛИМУТУ

ЗАСЛУЖЕНО СЛАВИЛИ: Квинсленд Редси
ЗАСЛУЖЕНО СЛАВИЛИ: Квинсленд Редси

Заигурно изненађење кола ако не и целе сезоне, приредили су Квинсленд Редси који су савим неочекивано али засигурно заслужено, на гостовању у Њу Плимуту на стадиону Јероув победили фаворизоване Чифсе 25:22 (5:12). У другој утакмици првог дана 12. кола Супер Рагби Пацифика Вестерн Форси су перту савладали Фиџијан Друу 34:14 (15:14).

Ретко ко је и помислиио, а камо ли веровао да ће Редси равноправно да се носе са првопласираном екипом на табели, сем самих играча, стручног штаба и навијача. Ипак, не само да су чуда могућа него и врло остварива, поготово ако се уложи мукотрпни и максималан труд, доказали су синови Квинсленда у главном граду новозеландске провинције Таранаки.

Изабраници легендарног играча друге линије Ол Блекса Бреда Торна, шефа струке Црвендаћа, нанели су први пораз моћним Чифсима есејима Џорџа Блејка, Тејта Мек Дермота, Џока Кембела и Зана Нонгора, као и трансформацијом Лоусона Креитона и казном Тома Лаинаха.

После тешко стеченог изједначења домаћих, након губљења вођства средином другог полувремена, Том Лаинах, син чувеног отварача Аустралије Мајкла, је два минута пред истех 80. из казненог ударца поново донео предност Редсима.

Полавице су у последњим минутима имале шансу на начине одлучујући преокрет. Са 27 направљеном фазом ушли су у четврти минут игре по истеку 80. Чак су и успели да продру у есеј простор Редса, али су их Аустралинаци одличном одбраном спречили да положе.

Чифсима је као утеха у првом поразу у сезони остао бонус бод обзиром да су изгубили са седам и мање поена разлике захваљујући Етенеу Нанаи Сетуроу који је два пута положио. Самипени Финау је једном док је по једном из казне и претварања Демијен Мек Кензи био прецизан за коначних 22:25.

Фиџијан Друа је имала прилику да веже две победе за редом после прошлонедељне неочекивано оставрене против Хурикејнса. Чак су, макар за мене, били фаворити пред гостовање Вестерн Форсу. Међутим, момци из Перта су их на свом терену надиграи, поготово у друом полувремену и заслужено славили 34:14.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 12. КОЛА СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

Данас:

ЧИФС – КВИНСЛЕНД РЕДС 22:25 (12:5)

ВЕСТЕРН ФОРС – ФИЏИЈАН ДРУА 34:14 (15:14)

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – МОАНА ПАСИФИКА

КРУСЕЈДЕРС – БЛУЗС

ВАРАТАС – РЕДС

Недеља, 14. мај:

БРАМБИС – ХАЈЛЕНДЕРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.