РИД СЕ ВРАЂА У РЕДОВЕ КРУСЕЈДЕРСА

ПОНОВО У АКЦИЈИ: Керијан Рид
ПОНОВО У АКЦИЈИ: капитен Крсташа Керијан Рид

Капитен најуспешније франшизе, две године за редом шампионског тима и тренутно водеће екипе Супер рагбија Керијан Рид, појачаће Крусејдерсе пред врло важан дерби сусрет са Хурикејнсима који ће момци базирани у Крајстчрчу одиграти у петак у Велингтону.

Играчу коме је припала част да преузме капитенску улогу Ол блекса од легендарног Ричија Мек Коува после Мондијала 2015. у Енглеској где су Новозеланђани одбранили титулу светских шампиона, односно освојили трећу, одиграће у главном граду Аотеарое своју прву не само Супер рагби утакмицу, него и прву уопште ове сезоне.

Разлог паузе Керијана Рида је стратегија Рагби савеза Новог Зеланда, под којим су све екипе Супер рагбија из земље светских шампиона, да одмара кључне играче репрезентације пред Мондијал који их очекује у Јапану.

Из истог разлога су преко викенда мировали и Ричи Мо` унга и Скот Барет који ће поново бити на располагању Скоту Робертсону када буде правио тим за окршај са Хурикејнсима, као и Овен Френкс обзиром да је залечио повреду рамена.

Керијан Рид је последњу утакмицу одиграо 24. новембра прошле године предводивши Ол блексе у убедљивој победи 66:3 оствареној у Риму против Италије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.