САВИЋ ОБЈАВИО СПИСАК ЗА АНДОРУ

ДЕТАЉ С МЕЧА ХРВАТСКА - СРБИЈА. ФОТО: Ана Келечевић.
ДЕТАЉ С МЕЧА ХРВАТСКА - СРБИЈА: Тончи Бузов "тампонира" репрезентативца Србије Владимира Ђукића. ФОТО: Ана Келечевић.

Селектор сениорске репрезентације Србије Недељко Савић објавио је списак репрезентативаца на које рачуна за гостовање Андори и наставак борбе у групи Б дивизије 2 Купа европских нација. На списку се налази 30 играча којима је позив за национални тим послат писменим путем на кућну адресу али то не значи да су врата репрезентације затворена за остале конкуренте.

Главни стратег Орлова оставио је простор и оним играчима који сматрају да могу да конкуришу за дрес с државним грбом. Тренинзи ће се одржавати сваког другог дана почев од суботе 5. фебруара у салама Републичког завода за спорт на Спортском центру Кошутњак у Београду и на терену Краљевског рагби клуба (КБРК) на Ади Циганлији када временски услови то дозволе.

На списку играча којима је селектор Савић послао позив на кућну адресу налазе се: (меле) Јован Синђић (Жарково), Немања Симоновић (Победник), Милош Јоксимовић (Партизан), Павле Анђелић (Партизан), Владимир Ђукић (Победник), Властимир Сретеновић (КБРК), Никола Димић (Партизан), Дејан Тасић (Партизан), Александар Крстић (Партизан), Никола Јерковић, (Партизан) Марко Петровић (Француска), Немања Бабић (Партизан), Горан Вуковић (Победник), Данило Булатовић (Победник), Бојан Лукић (Селтик Беч), Борис Мартић (КБРК), Владимир Думић (Партзизан). Дијагонала: Никола Симоновић (Победник), Андреја Јанковић (КБРК), Милош Миланко (Партизан), Иван Пирковић (Победник), Миладин Живанов (Победник), Милан Орловић (Победник), Никола Арсић (КБРК), Александар Ђорђевић (КБРК), Саша Ђукић (Партизан), Владимир Јелић (Италија), Ненад Матејић (Партизан), Милан Растовац (Победник), Урош Бабић (Победник).

За прво окупљање предвиђена је провера физичке спреме јер су у стручном штабу нагласили да репрезентативци и они који конкуришу за тај статус, морају бити у форми како се на тренинзима не би губило време на надоградњу фитнеса већ да би се енергија усмерила на техничко-тактичке замисли. Заједно са сениорима тренираће и репрезентација састављена од играча до 18 година старости коју на пролеће очекује Европско првенство у Француској.

У склопу припрема за утакмицу с Андором која ће се одиграти у  престолници Кнежевине 19. фебруара планирана је утакмица с једним француским клубом. Недељко Савић пред полазак за земљу Галских петлова и Андору планиран за 15. фебруар, саопштиће имена 24 играча који ће бити у комбинацији за проверу с Французима и меч против Андоре.

Србија упркос победи 18:15 у последњој утакмици против Швајцарске одиграној у  Београду заузима последње место на табели групе Б, дивизије 2 Купа европских нација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.