САРАЦЕНСИ ВРАТИЛИ ТИТУЛУ ШАМПИОНА ЕНГЛЕСКЕ

ПОНОВО ШАМПИОНИ ЕНГЛЕСКЕ: Сараценси на пехаром
ПОНОВО ШАМПИОНИ ЕНГЛЕСКЕ: Сараценси на пехаром

У репризи финала Премијершипа од пре две сезоне обзиром да су учесници борбе за титулу шампиона Енглеске ове године били исти, Сараценси су савладали Ексетер Чифсе 27:10 (3:12) на терену стадиона Твикенхем у Лондону, и тиме, четврти пут у клупској историји постали прваци државе сменивши Поглавице са трона. 

Сусрет је добро кренуо по Чифсе јер су момци из Девона повели казном Џоа Сајмондса у шестом минуту сусрета, али су за, сада већ бившег шампиона Енглеске, ствари кренуле низбрдо.

Титулу Сараценима су обезбедили Били Вунипола и Нејтан Ерл једним и Крис Вилс са два полагања. Овен Фарел је два пута био прецизан за трансформацију док је Бен Спенсер извео један успешан казнени ударац на гол.

Трачак наде Поглавицама да би можда и могли да одбране трон се јавио у 65. минуту када је Герет Стенсон трансформисао сопствено полагање у тренутцима док је Скалк Бритц био десет минута на клупи за кажњене, чиме су се приближили ривалима на 19:10.

Међутим, Бен Спенсер је најпре казном одлепио Сараценсе од Чифса да би победу и оверу титуле донео Нејтан Ерл другим есејем на мечу за коначних 27:10 чиме је клуб базиран у северном Лондону четврти пут у историји постао шампион Енглеске.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.