СВЕТСКИ РАГБИ УСАГЛАШАВА КАЛЕНДАРЕ ЈУГА И СЕВЕРА

По наводима Би Би Сија, челници Светског рагбија окупили су се и разговарали на тему синхронизације календара такмичења јужне и северне хемисфере који би требао да уследи после Светског купа у Јапану 2019. Договор је постигнут и требао би бити усвојен на следећем конгресу Светског рагбија који ће се одржати у новембру.

Промене ће се односити на Турнеје средином године или Јунске турнеје, тачније, неће их бити у години после Мондијала.

Енглески Премијершип и Про 12, односно Келтска лига, тачније заједничко такмичење региона-франшиза Ирске, Велса, Шкотске и Италије, почеће касније као би се и завршило касније, крајем јуна месеца. Планира се да се и Супер рагби заврши у истом временском периоду а све у циљу усаглашавања календара.

Што се тиче Првенства шест нација, термин одржавања остаће исти, фебруар – март док ће Турнеје Британских и Ирских Лавова од 2021. године одржавати јула и августа месеца.

Истакнуто је да ће се порадити на избегавању преклапања календара домаћих првенстава са терминима за одигравање међународних утакмица, односно Турнејама средином и крајем године, на шта су се посебно жалили велики европски клубови обзиром да у тим случајевима до сада претежно нису могли да рачунају на репрезентативце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.