СОНИ ПРОДУЖИО УГОВОР СА РАГБИ САВЕЗОМ НОВОГ ЗЕЛАНДА

ОСТАЈЕ ВЕРАН РАГБИЈУ 15: Сони Бил Вилијамс
ОСТАЈЕ ВЕРАН РАГБИЈУ 15: Сони Бил Вилијамс

Челници Рагби завеза Новог Зеланда (New Zealand Rugby) саопштили су данас да су склопили уговор са мулти талентованим Сонијем Билом Вилијамсом на три године, чиме се продужава сарадња две стране до 2019. Договором је дефинисано да ће доскорашњи првотимац Чифса, у следеће три сезоне играти за Супер рагби франшизу Блузс.

Тридесетогодишњак, самоанског порекла, рођен је у Окланду. Одиграо је 33 утакмице за Ол блексе са којима је 2015. одбранио титулу шампиона света освојену 2011. Пре прелаза у рагби унију, тачније Тулон 2008, Сони Бил Вилијамс је био звезда кода рагбија са 13 играча на терену.

После Мондијала на Новом Зеланду и освајања Супер рагбија са Чифсима 2012., и сезоне проведене у Јапану, Сони се вратио рагби лиги и постао шампион Национале рагби лиге, (NRL) са Сиднеј Рустерсима 2013., са којима је следеће године освојио Ворлд Клаб Челинџ. Потписавши са 17 година 2002. са Булдогсима које је срамно напустио 2008. зарад пара и одласка у Тулон, постао је најмлађи играч који је има уговор са НРЛ.

Ове године се посветио рагбију седам, играјући Светску серију рагбија седам Светског рагбија, не би ли са Ол блексима у Рију Де Жанеиру покушао да својој ризници дода и олимпијско злато.

Поред веома успешних каријера у оба кода рагбија, Сони Бил Вилијамс се професионално бави и боксом.

Продужење уговора са рагби савезом Новог Зеланда, ставља га Ол блексима на располагање и за Мондијал 2019. у Јапану. До тада, Сони Бил Вилијамс ће од следеће сезоне Супер рагбија бранити боје Блузса. Један од разлога напуштања Чифса је породица која живи у Окланду и жеља да има још деце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.