СПРИНГБОКСИ ИЗВУКЛИ ПОБЕДУ У КАРДИФУ

ЈУЖНОАФРИКАНЦИ ПОНОВО ИЗБЕГЛИ ПОРАЗ: Дуел Спрингбокса и Велшана
ЈУЖНОАФРИКАНЦИ ПОНОВО ИЗБЕГЛИ ПОРАЗ: Дуел Спрингбокса и Велшана

Светским шампионима мало је недостајало да претрпе прораз на терену стадиона Миленијум у Кардифу од Велса. Змајеви су прокоцкали предност стечену у првом полувремену и дозволили Спрингбоскима да на направе преокет за победу 29:25 (9:17).

ДЕБИ ИЗ СНОВА: Џорџ Норт постиже други есеј на првој утакмици за Велс
ДЕБИ ИЗ СНОВА: Џорџ Норт постиже други есеј на првој утакмици за Велс

Нерачунајући казну Морне Стејна у првом минут, меч је по Велшане и осамнаестогодишњег Џорџа Норта почео као и бајци. На дебију, у готово првом контакст с лоптом крило Тлалетли Скарлетса постигло је есеј а Стивен Џонс је био сигуран из трансформације. Да вођство није случајност већ плод брижљиво уиграваних акција доказао је Џејмс Хук поентиравши у 17. минуту а Стивен Џонс је поново био прецизан за претварање као и који трен касније из казне. До одласка на одмор индиспонирани Јужноафриканци дали су „знаке живота“ преко два казнена ударца Стејна отварача Блу Булса.

Почетком другог полувремена шутери обе екипе још једном су демострирали прецизност да би Спрингбокси за само четири минута направили одлучујући преокрет.

Вилијем Албертс који је заменио Диона Стегмана у 46. после свега шест минута игре положио је лопту иза гол линије Велса а Морне је трансформацијом приближио госте на 20:19.

РЕКОРДЕР ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Виктор Матфилд у дуелу с Велшанима
РЕКОРДЕР ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Виктор Матфилд у дуелу с Велшанима

Виктор Матфил који је у 103. утакмици у зелено-златном дресу предводио Спрингбоксе као капитен чиме је оборио рекорд Јужне Африке по броју одиграних мечева, есејем је обезбедио прелазак у вођство што је потврдио Стејн другим успешним претварањем.

Момак који је одиграо свега седам утакмица у профеионалној каријери поново је ступио на сцену и одушевио публику на трибинама стадиона Миленијум. Другим поентирањем Џорџа Норта Змајеви су били само поен заостатка за Светским шампионима али хладнокрвни Морне Стејн из казне постигао је последње поене на мечу. И поред велике борбе до последњег звиждука касније критикованог судије Стива Велша није било промене резултата.

ВЕЛС – ЈУЖНА АФРИКА 25:29 (17:9 )

Стадион Миленијум у Кардифу.

Гледалаца: 70.000.

Главни судија: Стив Велш (Аустралија).

Помоћници: Брус Лоренс (Нови Зеланд), Стјуарт Терхиџ (Енглеска).

Судија у ТВ студију: Грем Хјуз (Енглеска).

ВЕЛС: Пол Џејмс  (Џон Јап 71`), Метју Рис (Хју Бенет 71`), Адам Џонс, Бредли Дејвис, Алун Вин Џонс (Дениол Џонс 73`), Енди Паувел (Рајан Џонс 59`), Мартин Вилијамс, Џонатан Томас, Мајк Филипс (Риџи Рис 69`), Стивен Џонс, Шејн Вилијамс (Крис Чекај 40`), Џејмс Хук, Том Шенклин, Џорџ Норт, Ли Брн.

ЕСЕЈИ: Џорџ Норт (5`, 56`). Џејмс Хук (17`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Стивен Џонс (6`, 17`).

КАЗНЕ: Стивен Џонс (27`, 42`)

ЈУЖНА АФРИКА: Тендаи Мтаварира, Бизмарк Ду Плеси (Чилибој Ралепеле 73`), Јани Ду Плеси (Си Џеј Ван Дер Линде 75`), Бакис Бота (Филип Ван Дер Мерве 59`), Виктор Матфилд, Деон Стегман (Вилијам Албертс 46`), Жуан Смит, Пијер Спис, Руан Пинар (Дерик Хугард 59`), Морне Стејн (Патрик Ламби 64`), Брајан Хабана (Зен Кирчнер 73`), Жан Де Вилијерс, Френсис Стејн, Бјорн Басон, Џио Аплон.

ЕСЕЈИ: Вилијам Албертс (50`), Виктор Матфилд (53`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Морне Стејн (51`, 54`).

КАЗНЕ: Морне Стејн (1`, 19`, 40`, 46`, 64`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.