СПРИНГБОКСИ ОСЛАБЉЕНИ ПРЕД ДУЕЛ С ПУМАСИМА

НЕ ВРЕДИ БАНДАЖ, МОРА НА ОПЕРАЦИЈУ: Пијер Спис.
НЕ ВРЕДИ БАНДАЖ, МОРА НА ОПЕРАЦИЈУ: Пијер Спис.

После Пијера Списа, продорног чепа треће линије мела, Спрингбокси су свега пар дана пред утакмицу с Аргентином која ће исписати нову страницу у рагби историји, односно проширити Куп три нације на четири, остали и без резервног талонера Чилибоја Ралепелеа. Списов саиграч из Булса јуче је на тренингу повредио колено док Пијер мора да се подвргне операцији прста леве шаке који је сломио у поразу од Крусејдерса у квалификацијама за полуфинале Супер рагбија.

Повређеног Чилибоја Ралепела замениће „двојка“ Стормерса Тиан Либенберг који се данас придружио Спрингбоксима док за Списа селектор Јужне Африке Хајнеке Мејер још увек не намерава никога да позове изван круга играча који су већ на припремама што указује да ће поверење указати некоме са већ постојећег списка, највероватније Кигену Данијелу.

Пијер Спис је пети играч треће линије на кога Хајнеке Мејер не може да рачуна. Раније су због повреда отпали Скалк Бургер, Жуан Смит и Хајнрих Брусову док му Рајан Канковски неће бити на располагању јер „осмица“ Шаркса наставља каријеру у Јапану.

Утакмица између Јужне Африке и Аргентине одиграће се у суботу 18. јуна на стадиону Њулендс У Кејп Тауну с почетком у  17 сати по централно европском времену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.