СТАРЧЕВЦИ И ПАНЧЕВЦИ ПОНОВО БИТКЕ БИЈУ

ДЕТАЉ С МЕЧА ВЕТЕРАНА ДИНАМО (плаво-бели дресови) - ЕВРА
ДЕТАЉ С МЕЧА ВЕТЕРАНА ДИНАМО (плаво-бели дресови) - ЕВРА

Поводом Дана села, сеоске славе Огњена Марија и црквене славе Пантелеја на терену стадиона у Старчеву данас од 19 сати одиграће се традиционална утакмица између ветерана домаћег Борца и комшијског Динама. Ривалитет два клуба био је надалеко познат што због близне села граду, што због чињенице да су готово сви рагбисти Старчева макар део своје каријере провели у Панчеву што све купно даје гаранцију да ће данас бити добар ветерански рагби и пре свега изврсна забава.

Динамо је док су оба клуба била активна у огромној већини мечева излазио као победник и то с лакоћом али од како су 2007. године „старе куке“ одлучиле поново да се састају у име старих дана, славе а све у циљу доброг дружења и забаве, Панчевци не знају за тријумф.

Ветерани Борца славили су у свим претходним дуелима на домаћем терену од поновог „активирања“. Међутим, из редова „грађана“ стижу наговештаји да би то баш данас могло да се промени, односно да ће ветерани Динама „коначно“ осетити сласт победе у Старчеву.

Наравно панчевачко-старчевачки „дерби“ одиграће се по ветеранцким правилима, без борбе у скраму, ауту и где играч не сме да претрчи више од 20 метара с лоптом јер у супротном губи посед. У вертеранским утакмицама победника одлучује старост екипе, тачније укупан збир година тима али тај став из „закона“ у случају Борца и Динама је заобиђен. Ипак, морају једни другима да стају на муку због „пропуштеног“ или „оствареног“ на терену у незбежном трећем полувремену уз пиво и роштиљ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.