СУДБИНУ БАЛКАНА ОДЛУЈЕ СУСРЕТ НА БАЊИЦИ

ПОНОВО У ФИНАЛУ: детаљ с претходног сусрета Победника и Наде.
ПОНОВО У ФИНАЛУ: детаљ с претходног сусрета Победника и Наде.

Терен стадиона Краљ Петар I на Бањици сутра од 17 сати ће бити поприште финала Балканско – дуавског Првенства у коме ће копља укрстити Победник и Нада. У дуелу најбољег спрског и хрватског клуба нема тајни. Сплићани су и пред овај дуел са Београђанима фаворити. Пред освајањем су пете титуле шампиона региона док се то звање Победнику смеши под условом да савлада Наду.

Од формирања такмичења најбољих клубова Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Мађарске до пре три године Бугарске а од ове Аустрије, рагбисти из града под Марјаном немају премца и екстремно су близу да четврту годину одбране трофеј који је од 2007/2008 у њиховом поседу.

И ове сезоне су били доминантни у лигашком делу. Освојили су прво место у групи А са три  убедљиве победе против Бата Булдога, Рудара из Зенице и Партизана. У четвртфиналу делкасирали су Љубљану 83:0 и Донау Пиратен из Беча 68:7.

После тријумфа над Аусријанцима главни стратег Далматинаца Денис Пуљиз био је изненађен као су његови пулени лако одрадили посао. У изјави за Рагби Озон покушао је да нам одгонетне „тајну“ успхеа Наде:

Што се тиче Дунауа, очекивао сам да ћемо их проћи али исто тако сам се надао да ће нам пружити већи и јачи отпор. Ово је резултат једног стрпљивог рада. Нада већ дужи низ година озбиљно ради са свим селекцијама и сениорска екипа која доминира регионом је продукт свега тога.

На питање да ли мисли да овог пута Победник може да им се испречи на путу ка петиј титули, Пуљиз је рекао:

Победник нам је увек био неугодан противник. Поготово када су се утакмице играле у Београду. Њихова екипа нам је већ доста позната. Као тренер увек навијам за добар рагби па нека бољи победи.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ПОБЕДНИКА И НАДЕ.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ПОБЕДНИКА И НАДЕ.

За разлику од Наде за Победник се не може тврдити да је тренутно у доброј форми. Последња два сусрета у Првенству Србије је изгубио од Београдског рагби клуба што и није најбоља увертира пред велико финале. Ипак, опште је познато да се на муци познају јунаци. Београђани дефинитвно имају квалитет, вероватно довољан да се Нади нанесе први пораз у оквиру регионалног такмичења али то треба на терену доказати.

Одличан су склад искусних, играча средње генерације и оних млађих што им је обезбедило доминацију у Србији. Сигурно је да су апетити клуба са Бањице већи од наслова државног првака а да ли ће утолити глад за међународиним тофејем, односно титулом шампиона Балакнско – дунавског првенства биће познато после 80 минута игре на спортском здању Фудбалског клуба Рад.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.