ТАСМАН ВЕЗАО ТРЕЋИ ТРИЈУМФ НАНЕВШИ ТРЕЋИ ПОРАЗ МАНАВАТУУ

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ЗА МАКОСЕ: Питер Саму у продору против Турбоса
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ЗА МАКОСЕ: Питер Саму у продору против Турбоса

На Новом Зеланду нема много времена за одмор. Прошла су свега два дана од претходног а већ је почело треће коло Првенства провинција, односно ИТМ купа како му је име наденуто. Јуче га је отворио тријумф Беј оф Плентија 26:10 (9:3), а данас га је наставио дуел Тасмана и Манаватуа у којем су Макоси савладали Турбосе 41:21 (21:7). Викенд ће дефинитвно обележити супер дерби Окланда и Кантерберија.

Слављем на Ленсдаун парку у Бленхејму Тасман је забележио трећу победу у низу у новој сезони док је Манавату везао трећи пораз. Затворени крилни треће линије мелеа Макоса Питер Саму је постигао два од четири есеја домаћих док је Марти Бенкс био стрелац више од половине поена своје екипе из пет казни и три трансформације.

У следећа три дана одиграће се преосталих шест утакмица од којих ће сигурно, без обзира на исход самог меча бити дуел Окланда и Кантерберија. Кад год и шта год да играју тимови из ова два региона, готово да влада права фудбалско-хулиганска атмосфера. Може се рећи да једни не подносе, али срећом, ипак је рагби у питању и све се завршава на којој псовки.

Колко је ривалство и колико се оно не крије, најбоље сведочи реклама за продају улазница и најава за меч на Иден парку, која каже да све неке боје једноствано не слажу, алудирајући на плаво-беле Окланда и црвено-црне Кантерберија.

У овом колу, ред пада на на Беј оф Пленти и Саутленд да у овом колу одиграју две утакмице. Стимерси ће у Тауранги дочекати Ваикато док ће момци са крајњег југа Аотеарое угостити Норт Харбур.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Јуче:

БЕЈ ОФ ПЛЕНИ – САУТЛЕНД 26:10 (9:3)

Данас:

ТАСМАН – МАНАВАТУ 41:21 (21:7)

Сутра:

КАУНТИС МАНУКАУ – ХОУКС БЕЈ

Субота, 29. август:

ОКЛАНД – КАНТЕРБЕРИ

ТАРАНАКИ – ОТАГО

ВЕЛИНГТОН – НОРТЛАНД

Недеља, 30. август:

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ – ВАИКАТО

САУТЛЕНД – НОРТ ХАРБУР

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.