ТРИЈУМФ ВЕЛСА У ЕДИНБУРГУ

ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: Шејн Вилијамс постиже први есеј на мечу против Шкотске.
ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: Шејн Вилијамс постиже први есеј на мечу против Шкотске.

Велшани су успели да се опораве и уздигну од прошлонедељног пораза од Енглеске на свом терену и забележе прву победу у овогодишњем Купу шест нација. Пред пуним трибинама стадиона Марејфилд у Единбургу Змајеви су у веома занимљивој утакмици високог ритма савладали Шкотску 24:6 (16:3).

Сусрет је отворило и закључило хитро крило Оспрејса. Шејн Вилијамс постигао је есеј у седмом и 69. минуту што је било довољно Велшанима да баце келтску браћу на колена. Гости били доминантнији у игри у односу на домаћине о чему сведочи податак да су Шкоти једине поене у првом полувремену постигли прецизним шутем из казне Дана Паркса док су Змајеви били с два играча мање на терну због жутих картона Бредлија Дејвиса и Лија Брна.

ЈЕДВА: Дан Паркс зауставља Џејмија Робертса.
ЈЕДВА: Дан Паркс зауставља Џејмија Робертса.

Велс је исто толико био дарежљив и у другох 40 минта када је Паркс погодио другу казну што је било све од Шкота што се тиче постизања поена. Ни гости у том домену нису претерано одскакли. Једина и веома битна разлика је била у томе да је поред казне Хука, Вилијамс постигао други есеј на мечу, 53. у каријери.

ЖЕСТОКО: Ден Лидијат "сређује" Џоа Ансброа, првог црнца у репрезентацији Шкотске.
ЖЕСТОКО: Ден Лидијат "сређује" Џоа Ансброа, првог црнца у репрезентацији Шкотске.

ШКОТСКА – ВЕЛС 6:24 (3:16).

Стадион Марејфилд у Единбургу.

Гледалаца: 67.500.

Главни судија: Џорџ Клинси (Ирска).

Помоћници: Роман Полите (Француска), Сајмон Мекдаувел (Шкотска).

Судија у ТВ студију: Грахам Хјуз (Енглеска).

ШКОТСКА: Алан Џејкобс, Рос Форд (Скот Лосон 67`), Јуан Мареј (Мареј Лоу 46`), Нејтан Хајнс, Алистер Келок (Скот Меклиод 71`), Кели Браун, Џон Баркли (Рос Рени 66`), Ричи Вренон, Рори Лоусон (Мајк Блер 45`), Дан Паркс, Макс Еванс, Ник Де Лука, Џо Ансбро, Ники Вокер, Хуго Саутвил (Шон Ламонт 20`).

КАЗНЕ: Дан Паркс (31`, 58`).

ВЕЛС: Пол Џејмс (Џон Јап68`), Метју Рис (Ричард Хибард 73`), Крег Мичел, Бредли Дејвис, Алун Вин Џонс (Џош Трнбл 71`), Ден Лидијат (Џонатан Томас 53`), Сем Ворбатон, Рајан Џонс, Мајк Филипс (Тејвис Кнојл 73`), Џејмс Хук (68`), Шејн Вилијамс, Џонатан Дејвис, Џејми Робертс, Морган Стударт, Ли Брн (Рис Присланд 76`).

ЕСЕЈИ: Шејн Вилијамс (7`, 69`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џејмс Хук (8`).

КАЗНЕ: Џејмс Хук (13`, 18`, 21`, 65`).

ЖУТИ КАРТОНИ: Бредли Дејвис (23`), Ли Брн (27`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.