ТРИЈУМФ ОЛ БЛЕКСА У СИДНЕЈУ

ПОНОВО ИХ ПОБЕДИЛИ: Израел Даг постиже први есеј у победи Ол блекса против Валабиса.
ПОНОВО ИХ ПОБЕДИЛИ: Израел Даг постиже први есеј у победи Ол блекса против Валабиса.

Светски шампиони су одлчно започели мисију освајања Рагби првенства, односно Купа четири нације савладавши Аустралију на стадиону Аустралија у Сиднеју. Куриозитет победе Ол блекса је што највећим ривалима нису дозволили да освоје ни бонус бод који се добија за пораз од седам и мање поена разлике захваљујући успешно изведеном казном Данијела Картера у надокнади времена чиме су Ол блекси овериили победу 27:19 (18:10).

Аустралија је повела већ у другом минуту прецизним шутем Берика Барнса што је само покренуло црну машинерију која је у следећих пола сата самлела ривала и створила пресудну предност. Прво је Данијел Картер изједначио казном а преокрет је направљен есејем Ираела Дага који је на одличну асистенцију Сонија Била Вилијамса заобишао одбрану Аустралије укључујући и Куртлија Била. Данијел Картер је био успешан из трансформације као и из казне нешто касније али је промашио претварање после полагања Корија Џејна.

МАА НОНУ У ДУЕЛУ С РОБОМ ХОРНОМ.
МАА НОНУ У ДУЕЛУ С РОБОМ ХОРНОМ.

Неизнуђене грешке скупо су коштале Валабасе. Шут Берика Барнса изблокирао је Картер а покупио га Куртли Бил али лаган пас аријера ка чепу треће линије Скот Хигинботом није успео да исконролише. Касније на десетак метара од есеј линије лопта је испала у напред Куртлију Билу а после одличног скрама и акције развучене до крила по десној страни Ол блекси су поентирали преко Корија Џејна.

Валабиси су успели да узврате пред крај првог полувремена када је ветеран у редовиам Аустралије пробио одбрану Новозеланђана и поентирао. Полагање Нејтана Шарпа је трансформисао Берик Барнс.

До краја меча водила се готово изједначена борба у којој ни једна од страна није успела да се домогне противничке гол линије али су шутери урадили свој посао.

КОРИ ЏЕЈН ПОСТИЖЕ ДРУГИ ЕСЕЈ ЗА ОЛ БЛЕКСЕ.
КОРИ ЏЕЈН ПОСТИЖЕ ДРУГИ ЕСЕЈ ЗА ОЛ БЛЕКСЕ.

Успешнији је био Данијел Картер захваљујући остатку екипе која  је изнудила казне. Погодио четири казне наспрам три Берика Барнса. Последња је била у судијској надокнади за тријумф од осам поена разлике чиме су Ол блекси устратили Валабисима право на бонус бод док су их кући однели четири. Самим тим, одрадили су већи део посла у одбрани Бледислоу купа јер за седам дана поново играју с Аустралијом и то на домаћем терену стадиона Иден парк у Окланду.

AУСТРАЛИЈА – НОВИ ЗЕЛАНД 19:27 (10:18).

Стадион Аустралија у Сиднеју.

Гледалаца: 80.000.

Главни судија: Алан Роланд (Ирска).

Помоћници: Најџел Овенс (Велс), Лоурен Вен Дер Мерве (Јужна Африка).

Судија у ТВ студију: Мет Гудард (Аустралија).

АУСТРАЛИЈА: Бен Робинсон, Татафу Полота Нау, Секопе Кепу, Ситалеки Тимани, Нејтан Шарп, Дејв Денис, Дејвид Покок, Скот Хигинботом, Вил Гинија, Берик Барнс, Дигби Иоане, Ентони Фаингаа, Роб Хорн, Адам Ешли Купер, Куртли Бил.

Стивен Мур, Џејмс Слипер, Роб Симонс, Радике Само, Макл Хупер, Ник Пипс, Дру Мичел.

ЕСЕЈ: Нејтан Шарп (38`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Берик Барнс (39`).

КАЗНЕ: Берик Барнс (3`, 46`, 50`, 76`).

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Кевим Миаламу, Овен Френкс, Лук Романо, Семјуел Вајтлок, Лиам Месам, Ричи Мек Ков, Кериан Рид, Ерон Смит, Данијел Картер, Хозеа Гир, Сони Бил Вилијамс, Маа Нону, Кори Џејн, Израел Даг.

Ендру Хор, Бен Френкс, Броди Реталик, Виктор Вито, Пири Випу, Ерон Круден, Бен Смит.

ЕСЕЈИ: Израел Даг (14`), Кори Џејн (33`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (15`).

КАЗНЕ: Данијел Картер (11`, 20`, 48`, 63`, 80`+).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.