УКИНУТА СУСПЕНЗИЈА ФИЛИПСУ

САМО ДА МИ ЈЕ ДА СЕ ПОБИЈЕМ С НЕКИМ: Мајк Филипс.
САМО ДА МИ ЈЕ ДА СЕ С НЕКИМ ПОБИЈЕМ: Мајк Филипс.

Репрезентативац Оспрејса Мајк Филипс моћи ће да се врати у камп и да настави припреме националног тима за Светско првенство које ће се одиграти на Новом Зеланду, обзиром да му је Рагби савез Велса укинуо суспензију због инцидента у центру Кардифа средионом јуна изазваног од стране демија Змајева.

ОВАКО ЈЕ ПОЧЕЛО: Мајк Филпс на фотографији Демијена Броуда у препирци с обезбеђењем
ОВАКО ЈЕ ПОЧЕЛО: Мајк Филипс на фотографији Демијена Броуда у препирци с обезбеђењем

Случајни пролазник сликао је мобилним телефоном Мајка Филипса у раним јутарњим сатима како се распраља са избацивачима испред Мек Доналдса у улици Квинс у строгом центру главног града Велса. Демијен Броуд је овековечио и како обезбеђење савладава демија Британских и Ирских Лавова, каснији долазак полиције на лице места и одвођење сада већ бившег првотимца Оспрејса с лисицама на рукама.

Филипс који је` уговорио прелазак из франшизе Келтске лиге у екипу француског Топ 14 Бајон, био је под суспензиом свега две недеље што је изазвало револт јавности обзиром да је Мајк управо у том периоду био на одмору.

Мајк Филипс који је освојио Грен слем с Велсом у Купу шест нација 2008. године само је један у низу несташних момака у јату Змајева. Крајем априла Лондон Воспси су суспендовали Ендија Паувела због батинања у лондонском клубу Вокабаут док је власник Тулона Мурар Буђела отерао Гевина Хенсона из свог клуба због туче са тадашњим саиграчем Метом Хиџинком.

ОВАКО СЕ ЗАВРШИЛО: Мајк Филпс на фотографији Демијена Броуда у рукама обезбеђења.
ОВАКО СЕ ЗАВРШИЛО: Мајк Филпс на фотографији Демијена Броуда у рукама обезбеђења.

Поред овог Филипс је имао сличне испаде. Пре три године завршио је у болници после пребијања испред ноћног клуба у Мајл Лејну надомак Кардифа а 2009. године пуштен је из полицијске станице велшке престолнице уз велику кауцију због инцидента с возачем таксија.

Када се погледају сви инциденти репрезентативаца Велса који су и даље у националном тиму и којима се по ко зна који пут пружа „нова шанса“, поставља се питање да ли се Змајеви припремају за Светско првенство на Новом Зеланду или за формирање хулиганске „екипе“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.