УРАГАНИ РАЗОРИЛИ ПЕРТ

ДИВЉАЛИ У ПЕРТУ: Пет Делит у рукама Хурикејнса.
ДИВЉАЛИ У ПЕРТУ: Пет Делит у рукама Хурикејнса.

У уводним утакмицама трећег кола Супер рагбија гостујуће екипа имале су ваљане разлоге за задовољство док се то не може рећи за тиме који су први пут ове сезоне играли на домаћем терену. Чифси су потврдили добру форму у Напиру победивши Крусејдерсе 24:19 (16:6) док су потцењени Хурикејнси разбили Вестер Форс у Перту 46:19 (22:10). Сутра, другог дана трећег викенда елитног такмичења јужне хемисфере ираће се преосталих пет утакмица, Стормерси су слободни.

Многе су очи биле упрте у терен Меклејн парка у Напиру где су Крсташи дочекали захуктале Чифсе. Да се франшиза из Хамилтона заиста добро појачала пред сезону и то преточила у завидну форму потврђује податак да Крусејдерси ни јеном на мечу нису имали предност. Поглавице су прво полувреме завршили есејем Лијама Месама уз трансформацију и три казне Ерона Крудена.

У ДОБРОЈ ФОРМИ: Роби Робинсон аријер Чифса пробија редове Крсташа.
У ДОБРОЈ ФОРМИ: Роби Робинсон аријер Чифса пробија редове Крсташа.

Момци из Крајстчрча који већ другу сезони морају да играју као домаћини на страни због оштешеног стадиона у разорном земљотресу од пре две године, вратили су се у сусрет почетком других 40 минута полагањем Робија Фруена и претварањем Тајлера Блејендала. Међутим, есејем репрезентативца Тонге Соане Таумалолоа који је тим тренутцима постао отац јер му се жена породила у болници у Напиру где он игра клубско-провинцијски рагби за Беј оф Пленти и трансформацијом Крудена Поглавице су направиле недостижну предност.

Пред почетак сезоне Хурикејнси су означени као екипа која ће имати доста потешкоћа ове године обзиром на егзодус играча због свађе с тренером али рагбисти из престолнице Новог Зеланда то демантују. Мини турнеју по Јужној Африци и Аустралији завршили су са скором пораз и две победе а последња је осварена данас у Перту где су разбили Вестерн форс.

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Ти Џеј Перенара.
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Ти Џеј Перенара.

Озији су се прописно обрукали у првој утакмици пред домаћом публиком. Хурикејнси су им забили шест есеја а посебно се истакао Ти Џеј Перенара. Млади деми Урагана завршио је утакмицу хет триком док су преостала три полагања била дело Андреа Тејлора, Џејсона Итона и Чарлија Нгатија.

Можда најинтересантнији меч другог дана трећег викенда Супер рагбија биће одигран у Преторији између Булса и Блузса. Бикови, троструки шампиони Супер рагбија су још један тим за који се мислило да ће имати проблема јер их је пред старт такмичења напустило девет Спрингбокса али они нижу победе. У првом колу су савладали Шарксе 18:13 а прошле суботе као гости декласирали Читасе 51:19.

ПОКВАРИЛИ МУ ЈУБИЛЕЈ: Нејтан Шарп у 150. Супер рагби мечу доживео дебакл.
ПОКВАРИЛИ МУ ЈУБИЛЕЈ: Нејтан Шарп у 150. Супер рагби мечу доживео дебакл.

С друге стране Плавци из Окланда су под великим притиском јер су из два меча извукли два пораза што је приморало тренера Пета Лама кога су већ повезивали са наставком каријере али у Бату да у стартну поставу коначно уврсти Мау Нонуа и Пирија Випуа. Центар Ол блекса ће дебитовати за франшиту против Булса док је деми то учинио у претходна два меча али са клупе.

Два човека не чине тим али сигурно да ће сатарт два играча за које се сматра да су за трунку више од осталих допринели Новом Зеланду освајању титуле светског шампиона утицати на квалитет игре Плаваца.

РАСПОРЕД И РЕЗУЛТАТИ ТРЕЋЕГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

КРУСЕЈДЕРС – ЧИФС 19:24 (6:16)

ВЕСТЕРН ФОРС – ХУРИКЕЈНС 19:46 (10:22)

Сутра:

БРАМБИС – ЧИТАС

ХАЈЛЕНДЕРС – ВАРАТАС

РЕДС – РЕБЕЛС

ШАРКС – ЛАЈОНС

БУЛС – БЛУЗС

СТОРМЕРСИ су слободни у трећем колу

ТРЕНУТНА ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.