ФИЏИ ИЗНЕНАДИО ШКОТЕ, СПРИНГБОКСИ ОПЕД ДОБИЛИ ФРАНЦУЗИ

ДОБИЛИ СЕРИЈУ БЕЗ ПОРАЗА: Спрингбокси у дуелу са Французима
ДОБИЛИ СЕРИЈУ БЕЗ ПОРАЗА: Спрингбокси у дуелу са Французима

У викенду који је обележио тријумф 30:15 Ол блекса против Лајонса, одиграна је пета рунда Тест мечева средином године када, углавном, селекције са северне хемисфере гостују јужној. За ново изненађење поново се побринуо Фиџи, овог пута  победом 27:22 против Шкотске. 

Рагбисти са прелепих пацифичких острва пре недељу дана савладали су Италију и то се сматрало сензацијом. Да успех против Азура није био случајан доказали су тријумфом против Шкотске која је недељу дана раније победила Аустралију. Славље домаћима донели су Пецели Јато и Хенри Сенилоли есејима док је Бен Волавола трансформисао друго полагање.и пет пута био прецизан из казнених удараца.

До сада, Фиџи ни једном није успео да у једној години два пута победи селекције са северне хемисфере.

Велс је наставио са победама, и завршио Тест серију средином године без пораза први пут од од 2009.  и гостовања Сједињеним Америчким Државама и Канади. Овог пута Змајеви су били бољи од Самое победивши је у Апии 19:17 и ако су домаћини водили на почетку сусрета 10:0.

Аустралија је успела да се опорави од прошлонедељног пораза од Шкота и савлада Италију 40:27 док су Спрингбокси завршили серију од три тест меча са Француском и трећи пут забележивши тријумф, ове суботе 35:12 у Јоханезбургу.

РЕЗУЛТАТИ ПЕТОГ ВИКЕНДА ТЕСТ МЕЧЕВА СРЕДИНОМ ГОДИНЕ

САМОА – ВЕЛС 17:19

ФИЏИ – ШКОТСКА 27:22

АУСТРАЛИЈА – ИТАЛИЈА 20:27

ЈАПАН – ИРСКА 13:35

ЈУЖНА АФРИКА – ФРАНЦУСКА 35:12

РУМУНИЈА – БРАЗИЛ 56:5

АРГЕНТИНА – ГРУЗИЈА 45:29

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.