ХАНСЕН САОПШТИО ТИМ ЗА БЛЕДИСЛОУ КУП МЕЧ

ПОЗНАТА 23. ЗА ВАЛАБИСЕ: Ол блекси на тренингу после саопштења тима. ФОТО: Рагби Озон
ПОЗНАТА 23. ЗА ВАЛАБИСЕ: Кевин Меаламу у продору

Главни стратег Новог Зеланда Стив Хансен на конференции за шттампу одржаној у хотелу Саутерн Крос у Данидену саопштио је тим који ће се супротставити Аустралији у трећем Бледислоу куп мечу на терену стадиона Форајт Бар на југоистоку јужног острва. Одабир Корија Џејна на месту крила међу првих петнаест је био права сензација за домаће медије али и за самог универзалца у дијагонали Велингтона и Хурикејнса.

Попдневна активност Ол блекса односла се на тренинг одржан на једином стадиону Новог Зеланда који је покривен кровом и угостио мечеве групе Б Светског првенства 2011. године. За представнике седме силе присуство је било дозвољено али само последњих 15 минута. Била је опуштена атмосфера а момци су радили основне ствари које су претежно однсиле на одбране што се тиче играча мелеа док су момци дијагонале били “преокупирани” шутирањем и хватањем лопте.

ДИРЕКТНО ИЗ ДАНИДЕНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ ДАНИДЕНА: Јован Бајић

Без обира што су светски шампиони и што су одбранили титулу у Рагби првенству, односно Купу четири нације и задржали Бледислоу куп у свом поседу, најбољи рагбисти планете су увежбавали обарање што само говори потврђује чињеницу да без рада, понављања основих ствари у рагбију нема успеха.

Некима од играча у Србији а вероватно и шире, би било досадно да раде основе обарања сматрајући да су превазишли те “ствари за малу децу” и да су кадри за много комплексније несхватајући да се основе морају редовно увежбавати из више разлога. Највише због саме ефикасности на терену али и сопствене безбедности.

Наравно, из виђеног није било шансе наслутити како ће се Ол блекси супротставиили Аустралији – разумљиво.

НА ТРЕНИНГУ: Ол блекси увежбавају елементе одбране
НА ТРЕНИНГУ: Ол блекси увежбавају елементе одбране.

У сваком случају и без обзира што су Новозеланђани десету годину за редом освојили Бледислоу куп победом 27:16 над Валабисима оствареном у Велингтону последњег викенда августа и што је трећи сусрет великих ривала јужне хемисфере чисто комерцијалног карактера, дефинитвно нас очекује одличан меч на Форсат Бару у Данидену јер Аустралија жели да докаже да није вредна пљувања Ози медија а домаћини сусрета своју супериорност.

Тим Ол блекса за утакмицу са Аустралијом: Тони Вукок, Кевин Меаламу, Чарли Фаумуина, Џереми Траш, Семјуел Вајтлок, Лиам Месам, Ричард Мек Ков, Керијан Рид, Ерон Смит, Ерон Круден, Џулијен Савеа, Ма` а Нону, Бен Смит, Кори Џејн, Израел Даг

Резерве: Ден Кол, Вајак Крокет, Бен Френкс, Броди Реталик, Сем Кејн, Тавера Кер Барлоу, Бауден Барет, Том Тејлор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.