ХАРИС КАЗНОМ ПОСЛЕ 80. МИНУТА СЛОМИО СРЦА ВЕЛШАНА

ИЗВУКАО ПОБЕДУ ВАЛАБИСИМА: Мајк Харис (десно) у загрљају саиграча.
ИЗВУКАО ПОБЕДУ ВАЛАБИСИМА: Мајк Харис (десно) у загрљају саиграча.

Драму у режији рагбиста Аустралије и Велса приређену пред публиком на трибинама стадиона Докландс у Мелбурну, решио је Мајк Харис казненим ударцем после истека 80. минута меча чиме су Валабиси остварили победу 25:23 (13:7) у другом тест мечу и тријумфовали у серији без обзира на исход трећег теста који ће се следеће суботе играти у Бризбејну.

Велшани су повели на самом старту сусрета 7:0 есејем крила Тланетли Скарлетса Џорџа Норта и успешним претварањем универзалца у дијагонали Кардиф Блузса Лија Халфпенија.

Аустралија је узвратила са две казне Берика Барнса а прекорет пред одлазак на одмор је донело полагање Роба Хорна и прецизан ударац за додатна два поена отварача Њу Саут Велс Варатаса и бивше звезде рагби лиге Барнса.

ЖУТИ КАРТОН: Купер Вуна обара у ваздуху Лија Халфпенија.
ЖУТИ КАРТОН: Купер Вуна обара у ваздуху Лија Халфпенија.

Као што су започели прво полувреме Змајеви су на сличан начин отворили и друго. Центар гостију Џонатан Дејвис је у фудбалском стилу лопту изшутирао пред есеј простор Аустралије, „сачекао“ да му лопта одскочи у руке и положио близу статива што је у многоме олакшало посао Лију Халфпенију да из трансформације доведе Велс у предност.

Екипе су се докраја сусрета казнама шутера још пет пута смењивале у вођству. Када је Берик Барнс промашио казнени ударац пет минута до краја утакмице са тридесетак метара, учинило се да ће Змајеви однети победу са тла Аустралије, први пут после 43 године. Све што је требало да ураде је да задрже лопту у свом поседу минут и по.

Међутим, у последњих 60 секунди, одлучили су се за шут у поље противника. Аустралија је узвратила казном којом су се пребацили на половину Велса. Валабиси су по истеку 80. минута добро извели аут и молом напредовали ка есеју ривала. Велшани су оборили формацију а шутерску дужност од побређеног Барнса је преузео Мајк Харис и направивши десети преокрет ишчупао је тријумф Озијима.

РАЗОЧАРЕЊЕ: Бредли Дејвис после пораза од Аустралије.
РАЗОЧАРЕЊЕ: Бредли Дејвис после пораза од Аустралије.

АУСТРАЛИЈА – ВЕЛС 25:23 (13:7 ).

Стадион Докландс у Мелбурну.

Гледалаца: 45.000

Главни судија: Крис Полок (Нови Зеланд).

Помоћници: Крег Жубер (Јужна Африка), Грант Вилијамсон (Нови Зеланд).

Судија у ТВ студију: Вини Мунро (Нови Зеланд).

АУСТРАЛИЈА: Бен Робинсон, Татафу Полота Нау, Секопе Кепу, Роб Симонс, Нејтан Шарп, Скот Хигинботом, Дејвид Покок, Виклиф Палу, Вил Гинија, Берик Барнс, Дигби Иоане, Пет Мек Кејб, Роб Хорн, Купер Вуна, Адам Ешли Купер.

Стивен Мур, Бен Александер, Дејв Денис, Макл Хупер, Николас Вајт, Ентони Фаингаа, Мајк Харис.

ЕСЕЈ: Роб Хорн (40`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Берик Брнс (40`).

КАЗНЕ: Берик Брнс (20`, 30`, 48`, 59`, 65`), Мајк Харис (80`).

ЖУТИ КАРТОН: Купер Вуна (60`).

ВЕЛС: Гетлин Џенкинс, Метју Рис, Адам Џонс, Бредли Дејвис, Алун Вин Џонс, Ден Лидијат, Сем Ворбартон, Рајан Џонс, Мајк Филипс, Рис Присланд, Џорџ Норт, Ешли Бек, Џонатан Дејвис, Алекс Катборт, Ли Халфпени.

Ричард Хибарт, Пол Џонс, Лук Чартрис, Џастин Типурић, Рис Веб, Џејмс Хук, Скот Вилијамс.

ЕСЕЈИ: Џорџ Норт (3`), Џонатан Дејвис (43`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ли Халфпени (4`, 45`).

КАЗНЕ: Ли Халфпени (50`, 61`, 67`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.