ХАХЈЛЕНДЕРСИ УКРОТИЛИ ЛАВОВЕ

БРЂАНИ СЛАБЕ ПОБЕДУ ПРОТИВ ЛАЈОНСА
БРЂАНИ СЛАБЕ ПОБЕДУ ПРОТИВ ЛАЈОНСА

У наставку турнеје по Новом Зеланду, Британски и Ирски Лавови су одмерили снаге у Данидену са Хајлендерсима који су их на терену стадиона Форсајт бар савладали 23:22 (10:10), наневши им други пораз у четири меча.

Као што се и очекивало сусрет на југоистоку Аотеарое је био заиста веома интересантан и узбудљив. Екипе су биле веома изједначене у свим сегментима игре. Имали су готово идентичан или врло сличан проценат лопте у свом поседу, као и посед територије, и заиста нијансе су одлучивале о питању победника.

Нијанса која је превагнула на страну Хајлендерса, био је Марти Бенкс.

Две стране су се пратиле у стопу што се тиче постизања поена.

Најпре су домаћи повели казном Лиме Сопоаге у петом минуту меча, али је пре тога Ваисаке Нахоло покупивши шут отварача, врло озбиљно запретио по десној страни терена, где је једва заустављен тек неколико десетина центиметара од есеј линије.

Велшанин у крду Лавова, Дан Бигар је изједначио на исти начин.

Оно што му није успело Ваисакеу Нахолоу на самом почетку меча, јесте у 27. минуту када је прошао одбрану Лавова при чему је настрадао Кортни Лоув, примивши ненамерни ударац у главу лактом Фиџијанца на крилу Брђава. Есеј Нахолоа трансформисао је Лима Сопоага за 10:3.

Уследило је ново изједначење полагањем Џонатана Џозефа и претварањем Дана Бигара.

У наставку сусрета Британски и Ирски Лавови су први пут на мечу повели фантастичним есејем Томија Симура. Рођен у Сједињеним Америчким Државама, по мајчиној линији Шкот, где је и стекао статус репрезентативца и одатле позван да се придружи Лавовима, угватио је у пуном трку шут Лиме Спопаге, практилно пресекао шут додавање отварача Хајлендерса и испринтао до гол линије.

Сопага је приближио своју екипу на два заостатка још једном казном али је капитен гостију увеђао вођство Лајонса. Сем Ворбартон је покупио лопту из рака, изборио се са противницма и положио је тик уз леву стативу што је у великој мери олакшало посао Бигару за још једну успешну трансформацију и предност Лавова 22:13.

Вечити резервиста, који се готово увек мучио око проналажења Супер рагби франшизе и поред одличних игара чијом заслугом је Тасман стигао до финала Чемпионшипа Првенства провинција Новог Зеланда 2014., ушао је са клупе заменивши Лиму Спопоагу у 15. минуту наставка.

Прве поене Марти Бенкс је постигао после другог есеја Брђана који је био дело Лиама Колтмана. Талонер је положио лопту унету молом после добро изведеног аута после чега је универзалац у дијагонали био прецизан из трансформације.

Кључни ударац из казне за преокрет и тријумф Хајлендерса, Марти Бенкс је извео пет минута пре краја меча из казненог ударца чиме су најбољи рагбисти Велике Британије и Ирске и други пут поклекли на турнеји по Новом Зеланду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.