ХАЈЛЕНДЕРСИ И КРУСЕЈДЕРСИ ОТВАРАЈУ 12. КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА БРЂАНА (плави дресови) И КРСТАША
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА БРЂАНА (плави дресови) И КРСТАША

Супер дербијем не само јужног острва већ целог Новог Зеланда али и комплетног Супер рагбија, у којем ће се на терену стадиона Форсајт Бар у Данидену сусрести Хајлендерси и Крусејдерси, стартоваће 12. коло елитног такмичења јужне хемисфере.

Довољно је напоменути да ће се у граду на југоистоку Аотеарое снаге одмерити шампиони – Хајлендерси, и тим који је са до сада освојених осам титула, најуспешнији у Супер рагбију.

Две франшизе су до сада 28 пута укрштали копља. Брђани су из тих дуела девет пута изашли као победници док су Крсташи у 19 мечева остварили тријумф.

Момци базирани у Крајстчрчу су нанизали осам узастопних победа, што им је претходни пут пошло за руком 2008. када су освојили последњи трофеј најбоље екипе јужне хемисфере.У прилог им иде чињеница да су у последња три меча у Данидену, у сва три славили.

Хајлендерси су застранили са пута одбране титуле поразима од Редса и Шаркса али су зато у претходном колу показали педигре спречивши Чифсе да остваре осму узастопну победу, савладавши их у Хамилтону 26:13.

ПАРОВИ 12. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – КРУСЕЈДЕРС

РЕБЕЛС – БРАМБИС

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – РЕДС

ВАРАТАС – БУСЛ

САНВУЛВС – СТОРМЕРС

ЧИТАС – САУТЕРН КИНГС

ЛАЈОНС – БЛУЗС

ЈАГУАРЕС – ШАРКС

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД 12 КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.