ХАЈЛЕНДЕРСИ САВЛАДАЛИ ХУРИКЕЈНСЕ У ДАНИДЕНУ

СТРЕЛАЦ ЕСЕЈА: Бен Смит пред полагање против Хурикејнса
СТРЕЛАЦ ЕСЕЈА: Бен Смит пред полагање против Хурикејнса

У утакмици којом је отпочело 16. коло најјачег клупског такмичења јужне хемисфере, Хајлендерси су великим пожртвовањем али и контролом игре, успели да забележе победу 30:14 (8:7) у новозеландском дербију, савладавши Хурикејнсе на свом терену стадиона Форист Бар у Данидену. 

Било је доста неизвесности  у првом полувремену где су се Хајлендерси и Хурикејнси смењивали у вођству. Оно је пред сам одлазак на паузу, ипак припало домаћој екипи есејем Тевите Лија, постигнутим у надокнади времена. Куриозитет полагања крила Брђана је у чињеници да су у тим тренуцима били са играчем мање на терену због жутог картона Лиама Сквајера.

Хурикејнси су и повели први на сусрету казном Лиме Сопоаге али је Бауден Барет одлично наместио есеј млађем брату Џордију Барету који је старији трансформисао за 3:7.

У наставку, и даље са играчем мање због „хлађења“ Лијама Сквајера, Брђани су опет постигли есеј са четрнаесторицом, овог пута извршилац је био Ерон Смит.

Џеф Тумага Ален је есејем омогућио Баудену Барету трансформацију којом су Хурикејнси прешли други пут на мечу у вођство, али су полагањима Тајрел Ломакс и Ваисаке Нахоло уз два претварања и казну којом је Лима Сопоага оверио победу, запечатили судбину момака из Велингтона на гостовању у Данидену.

РЕЗУЛТАТ И ПАРОВИ  16. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ХАЈЛНДЕРС– ХУРИКЕЈНС 30:14 (8:7)

Сутра:

БЛУС – РЕБЕЛС 10:20 (10:12)

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС 20:34 (13:17)

РЕДС – ВАРАТАС 41:52 (19:28)

Недеља, 3. јун;

БРАМБИС – САНВУЛВС 41:31 (19:10)

У 16. колу слободне су била фрнашизе Јужноафричке конференције

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.