ХАЈЛЕНДЕРСИ УЗЕЛИ БОДОВЕ У КРАЈСТЧРЧУ

ЗАУСТАВЉЕНИ: Ваисаке Нахоло, стрелац два есеја за Брђање, зауставља Кериона Рида. ФОТО: Јован Бајић
ЗАУСТАВЉЕНИ: Ваисаке Нахоло, стрелац два есеја за Брђање, зауставља Кериона Рида. ФОТО: Јован Бајић

У дербију Новозеландске конференције одиграном у првом мечу, другог дана деветог кола Супер рагбија, Хајлендерси су још једном показали да их треба најозбиљније рачунати као једне од фаворита за освајање титуле шампиона јужне хемисфере. На стадиону Рагби лига парк у Крајстчрчу, Брђани су победили Крусејдерсе 25:20 (13:14) чиме су их престигли у генералном пласману.

Хајлендерси су први дошли до предности на сусрету из казненог ударца Лиме Сопоаге.

Ипак, Крсташи су прешли у вођство у седмом минуту есејем Мета Тода који је испратио акцију саиграча и некарактеристично за крилног треће линије мелеа, што само говори о одличном праћењу игре стрелца првенца домаћих, нашао се на левом крилу дијагонале и крунисао комбинацију црвено – црних.

Како је Колин Слејд остао да лежи на терену где му се указивала лекарска помоћ као последица акције, шутерске дужности је преузео Израел Даг. Аријер Ол блекса је успешно одменио отварача.

ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Таман по бројчаном изједначењу када се са клупе уза кажњене вратио Лима Сопоага, Крсташи су још једном ударили. После скрама на десетак метара од гол линије, лопта је отишла на Неманија Надолоа над којим је направљена нова фаза. Из рака одвојио се Џордан Тауфуа и постигао други есеј за франшизу базирану у Крајстчрчу.

Коли Слејд је био овога пута у стању да трансформише полагање.

Лима Сопоага који је који трен раније био сигуран из још једне казне, направио је одлучујући продор. Спазио је рупу у одбрани Крусејдерса, прошао кроз њу, навукао ривале на себе и у правом тренутку проследио лопту до Бена Смита који ју је у пуном трку примио и испринтао до есеј простора где ју је положио. Креатор есеја је трансформисао поентирање капитена Хајлендерса.

Тотални преокрет је начинио је Ваисаке Нахоло. Крило Брђана је пресекао пас Кериона Фонотие и испрашио до есеја по пет поена.

Пет минута касније крило гостију је дуплирало учинак. Кретање лопте после аута је ишло ка левој аут линији док Ерон Смит није променио правац ка другој страни. Из два паса Ваисаке Нахоло је био у поседу и пуном трку после чега је поентирао. Лима Сопоага је погодио гол за додатна два поена.

Вођство Хајлендерса је ублажио Колин Слејд из казне чиме су Крусејдерси обезбедили бонус бод који се добија за пораз мањи од осам поена разлике, али сви покушају да поново направе преокрет су пропали пред гранитном одбраном Хајлендерса.

КРУСЕЈДЕРС – ХАЈЛЕНДЕРС 20:25 (14:13)

Стадион  Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 17.300

Главни судија: Глен Џексон

Помоћници: Кејн Мек Брд, Шејн Мек Дермонт

Судија у ТВ студију: Глен Њумен

КРУСЕЈДЕРС: Џо Муди, Бен Фунел, Овен Френкс, Џими Тупоу, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Мет Тод, Керијан Рид, Енди Елис, Колин Слејд, Немани Надоло, Рајан Кроти, Керион Фонотиа, Дејвид Хавили, Израел Даг

Коди Тејлор, Алекс Хоџман, Непо Лаулала, Скот Барет, Ричи Мек Коув, Мајкл Друмонд, Данијел Картер, Хафи Туитаваке

ЕСЕЈИ: Мет Тод (7`), Џордан Тауфуа (20`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Израел Даг (8`), Колин Слејд (21`)

КАЗНЕ: Колин Слејд (57`, 77`)

ДРОП ГОЛОВИ: /

ЖУТИ КАРТОНИ: /

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: /

ХАЈЛЕНДЕРС: Брендон Едмондс, Еш Диксон, Џош Хохнек, Том Френклин, Џо Вилер, Елииот Диксон, Џејмс Лентџис, Наси Ману, Ерон Смит, Лима Сопоага, Патрик Озборн, Шон Триби, Малакаи Фекитоа, Ваисаке Нахоло, Бен Смит

Лиам Колтман, Данијел Ленерт Браун, Пинги Тала` апитага, Марк Редиш, Ден Прајор, Фумиаки Танака, Марти Бенкс, Џејсон Емери

ЕСЕЈИ: Бен Смит (39`), Ваисаке Нахоло (46`, 51)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Лима Сопоага (40`, 52`)

КАЗНЕ: Лима Сопоага (6`, 23`)

ДРОП ГОЛОВИ: /

ЖУТИ КАРТОНИ: Лима Сопоага (9`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: /

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.