ХВРАТИ ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ ПРЕД ЕВРОПСКЕ ИЗАЗОВЕ

ДЕТЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ИГРАЧА СЕВЕРА (бели дресови) И ЈУГА ХРВАТСКЕ. ФОТО: Берислав Рожман.
ДЕТЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ИГРАЧА СЕВЕРА (бели дресови) И ЈУГА ХРВАТСКЕ. ФОТО: Берислав Рожман.

У склопу припрема за наставак репрезентативних обавеза Хрватске у групи А, дивизије 2 Купа европских нација, сутра на Старом плацу у Сплиту од 15:30 сати одиграће се утакмица између играча регије Југ и Север. Пола сата раније у Сињу ће подмладак, односно играчи до 18 година регије Југ и Север одмерити снаге.

Ова пракса је уведена како би стручни штаб имао бољи увид у оно са чиме располаже, што би шефу струке Милану Јелавићу лакше омогућило да од најбољих појединаца састави државни тим. Први сусрет регија је одигран 18. октобра на Рудешу у Загребу када су момци са југа победили земљаке са севера 29:22.

Пол Вегар, новозеландски рагби стручњак, пореклом из Хрватске, тренер репрезентације, донирао је пехар специјално за ову прилику израђен у земљи светских шампиона. Трофеј ће се од данас уручивати победницима окршаја регија севера и југа, што ће сигурно бити додатни подсрек репрезентативцима и онима који то треба да постану да дају свој максимум и наметну се селектору.

Хрвате за две недељу у Загребу очекује утакмица са Малтом и седам дана касније гостовање Летонији. У овим мечевима Шаховничари ће покушати да избегну зону испадања обзиром да су тренутно на пред последњем месту у групи А, дивизије 2 Купа европских нација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.