ХОГ ИЗНЕНАДИО ЈАВНОСТ

ЗАВРШАВА КАРИЈЕРУ: Стјуарт Хог
ЗАВРШАВА КАРИЈЕРУ: Стјуарт Хог

Универзалац у дијагонали Ексетер Чифса и репрезентације Шкотске Стјуарг Ход, шокирао је јавност саопштењем да ће престати са професионалним играњем рагбија после Светског купа који следи у септембру и октобру у Француској.

Тридесетједногодишњи Стјуарт Вилијам Хог који претежно игра на позицији аријера а може и отварача ако затреба, изузетно је изненадио рагби свет иступом да се повалчи из профи игре. У саопштењу је објавио да осећа да његово тело не може да прати високе стандарде које сам себи поставља и да је увек желео да заврши каријеру на врхунцу.

И јесте на врхунцу. Стјуарт Хог је у четвртој, претпоследњој рунди Првенства шест нација, у поразу 7:22 против Ирске у Единбургу, постао тек четврти Шкотланђанин који је одиграо јубиларну 100 утакмицу за своју земљу. Постигао 171. поен. Био је на три турнеје са Британским и Ирским Лавовима 2013. у Аустралји, 2017. на Новом Зеланду и 2021. у Јужној Африци чиме са сигуноћу можемо рећи да има завидну каријеру која је на врхунцу.

Ипак Стујарт Хог који је дебитовао за Шкоте у Првенству шест нација 2012. против Велса у Кардиу, одлучио је да остане на врху. Захвалио се навијачима, пријатељима и на првом месту својој породици и супрузи Џилијан на пруженој подршци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.