ХУРИКЕЈНСИ ИПАК СЛАВИЛИ У ДАНИДЕНУ, РЕДСИ У БРИЗБЕЈНУ

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА: Арди Савеа полаже други пут на мечу против Брђана. ФОТО: Дајан Менсон Getty Images
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА: Арди Савеа полаже други пут на мечу против Брђана. ФОТО: Дајан Менсон Getty Images

У премијерној утакмици осмог кола Супер рагбија, у трилеру виђеном на терену стадиона Форсајт бар у Данидену четири бода припала су Хурикејнсима који су задржали предност у завршници и остварили тријумф 31:28 (14:14) на гостовању Хајлендерсима. У другом мечу првог дана Редси су били бољи од Стормерса у Бризбејну

Арди Савеа је два пута враћао Урагане у живот фантастичним есејима. На самом крају првог полувремена пресекао је додавање противника и истрчавши готово целу дужину терена положио je што је омогућило Баудену Барету трансформацију за изједначење.

Почетком других 40 минута креатор игре је казненим ударцем први пут довео госте у вођство али су Брђани са два полагања и претварања повели са 28:17.

Арди Савеа је још једном показао класу када је примио лопту у акцији коју је започео увек одлични Бен Лам, ухвативши лош шут Мартија Бенкса после чега је направио хаос у одбрани Хајлендерса прошавши четворицу чувара.

Слично је урадио и крилни треће линије мела у наставку комбинације Хурикејнса. Арди Савеа је изиграо више противника кораком у страну, и положио у сам угао есеја одакле што је знатно отежало трансформацију Баудену  Барету који је и из веома неповољне позиције, готово са аут линије, био прецизан.

Нови преокрет је донео Немани Лаумапе поентиравши међу стативе чиме је олакшао шут Баудену Барету за додатна два поена и коначних 31:28.

Хајлендерси су имали иницијативу у завршници меча. Хурикејнси су скривили неколико казни али домаћини нису желели да се задовоље поделом бодова коју би им донео успешан шут на гол за реми, ишли су на цео плен.

Покушавали су да из аута молом унесу лопту у противнички есеј простор што им је два пута успело на сусрету. Ипак, у последњем покушају, у зауставном времену, и то када су имали играча више јер је Лиам Мичел био на клупи за кажњене због намерног обарања мола, нису добро извели убацивање лопе у коридор коју је, чим му се указала прилика, Фајнли Кристи испуцао у аут.

ДЕТАЉ СА МЕЧА У БРИЗБЕЈНУ: Црвендаћи у акцији против Олујника. ФОТО: Крис Хајд/Getty Images
ДЕТАЉ СА МЕЧА У БРИЗБЕЈНУ: Црвендаћи у акцији против Олујника. ФОТО: Крис Хајд/Getty Images

У другом мечу првог дана осмог кола Супер рагбија, у Бризбејну су снаге одмерити Редси и Стормерси на терену стадиона Ланг парк. Домаћини су били бољи славивши 24:12 у сусрету којем у првом полувремену ни једна од екипа није успела да постигне поене.

У последњем мечу првог дана, осмог кола Супер рагбија  у Јоханезбургу ће, у јожноафричком дербију, копља укрстити Лајонси и Шаркси.

Суботу ће отворити гостовање Брамбиса Крусејдерсима у Крајстчрчу после којег следи сусрет Блузса и Варатса у Окланду, односно Ребелса и Санвулвса у Мелбурну и окршају Булса и Хагуареса у Преторији.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ОСМОГ КОЛА СУПЕР РАГБИУЈА

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – ХУРИКЕЈНС 28:31 (14:14)

РЕС – СТОРМЕРС 24:21 (0:0)

ЛАЈНОС – ШАРКС

Сутра:

КРУСЈЕДЕРС – БРАМБИС

БЛУЗС – ВАРАТАС

РЕБЕЛС – САНВУЛВС

БУЛС – ХАГУАРЕС

У осмом колу Супер рагбија слободни су ЧИФСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД ОСМО КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.