ЧАРОЛИЈА ВИЛИЈАМСА ЗА ПОБЕДУ ОСПРЕЈСА

ВЕЛКИ МАЂИОНИЧАР НА ДЕЛУ: Лет Шејна Вилијамса преко одбране Лондон Ајриша
ВЕЛКИ МАЂИОНИЧАР НА ДЕЛУ: Лет Шејна Вилијамса преко одбране Лондон Ајриша

У мечу бити или не бити магија Шејна Вилијамса била је пресудна за победу 27:16 Оспрејса на стадиону Либерти у Свонсију против Лондон Ајриша чиме је велшки представник остао у игри за пласман у четвртфинале Европског рагби купа. У другом мечу првог дана другог кола Кастр је на стадиону Пијер Антоин савладао Кардиф Блуз са 27:20.

Из наизглед безопасне ситуације луцидност најбољег играча света за 2008. годину поново је дошла до изражаја. Омалено али екстремно брзо лево крило Оспрејса ухавтило је сопствени шут преко одбране Ајриша, сајд степом избациоло из игре преосталу двојицу противника и поентирало. Џејмс Хук је трансформациојом повисио предност на 24:13.

Есеј Шејна Вилијамса „пао“ је у тренутцима када се меч „ломио“. Како се касније испоставило „ирске избеглице“ нису смогле снаге да се врате у меч. Ни жути картон Џерија Колинса у последњих десет минута утакмице чиме су гости имали предност играча више није помогао Лондон Ајришу да извуче ни бонус поен за пораз од седам и мање поена разлике.

Есеј за Оспрејсе поред легенде велшког рагбија постигао је и репрезентативац Ирске Томи Боув. Дан Бигар био је прецизан из четири казне, Хук из једне као и за претварање.

СПРИНТ ЗА ЕСЕЈ: Саилоси Тагицакибау у продору
СПРИНТ ЗА ЕСЕЈ: Саилоси Тагицакибау у продору

За једино полагање Лондон Ајриша постарао се Саилоси Тагицакибау. Самоанац рођен на Новом Зеланду пресекао је пас Ендруа Бишопа и из сопствених 22 метара изшпринтао до противничке гол линије. Џејмс Хук је успео у последњих десет метара само да се закачи за дрес Тагицакибауа који га је заједно са лоптом одвукао у есеј простор и положио лопту.

Рајан Ламб је погодио трансформацију из три казне што је било све од првопласиране екипе енглеског Премијершипа у Свонсију.

ДЕТАЉ СА СУСТЕРА КАСТР - КАРДИФ БЛУЗ
ДЕТАЉ СА СУСТЕРА КАСТР - КАРДИФ БЛУЗ

Кардиф Блуз, други од четири представника Велса у најјачем такмичњеу клубова Европе није имао среће. Поражени су у Кастру 27:20. Ипак, Плавци су успели да у других 40 минуат надокнаде минус од 21. поена разлике и извуку бонус бод.

Француски Кастр жестоко је започео сусрет. Најпе су Роман Теулет са четири казне и Серемаиа Баикеинуку с једном изрешетали ривала да би их до краја првог полувремена есејима докрајчили Винсент Инижо и Марк Андреу. Теулет је погодио једно претварање за вођство 27:6.

Плавци из велшке престолнице вратили су се из мртвих у наставку меча есејима Маме Молитике и Скота Ендруза. Серил Свини који је преузео шутерске дужности по изласку Бен Блера укњижио је две казне што је све укупно прошлосезонском освајачу Челинџ купа било довољно само да се приближи Кастру на 27:20.

Вечерас:

ОСПРЕЈС – ЛОНДОН АЈРИШ 27:16 (17:6)

КАСТР – КАРДИФ БЛУЗ 27:20 (27:6)

Сутра, субота 16. октобар:

ЕДИНБУРГ (Шкотска) – НОРТХЕМПТОН СЕИНТ (Енглеска), група 1

АОРИНИ (Италија) – БАТ (Енглеска), група 4

РАСИНГ МЕТРО 92 (Француска) – КЛЕРМОН (Француска), група 2

МАНСТЕР (Ирска) – ТУЛОН (Француска), група 3

ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС (Велс) – ТУЛУЗ (Француска), група 6

САРАЦЕНС (Енглеска) – ЛЕНСТЕР (Ирска), група 2

Недеља, 17. октобар:

ЛОНДОН ВОСПС (Енглеска) – ГЛАЗГОВ ВОРИОРС (Шкотска), група 6

ПЕРПИЊАН (Француска) – БЕНЕТОН ТРЕВИЗО (Италија), група 5

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС (Енглеска) – СКАРЛЕТС (Велс), група 5

БИАРИЦ ОЛИМПИК (Француска) – УЛСТЕР (Ирска), група 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.