ЧИФСИ СЕ ВРАТИЛИ НА ПРВО МЕСТО, СТОРМЕРСИ СРЕДИЛИ БУЛСЕ

НО ПАСАРАН: Бунди Аки зауставља Чарлса Путауа
НО ПАСАРАН: Бунди Аки зауставља Чарлса Путауа

Тријумфом у Окланду 26:16 (13:13) против Блузса Чифси су се вратили на лидерску позицију у генералном пласману док су остали тимови, учесници плеј офа Супер рагбија, осим Редса који су славили у највећем дербију Аустралије савладавши Варатасе у драми у Сднеју 14:12 (12:8) и Крусејдерса који су јуче били сигурни против Хурикејнса, претрпели поразе. Вестерн Форси су у Перту узели скалп Брамбисима победом 21:15 (14:3), док су Булси доживели дебакл у Кејп Тауну претрпевши пораз 30:13 (23:13) од Стормерса.

Велико славље Квинсленд Редсима у главном граду Новог Јужног Велса донео је Квејд Купер. Отварач кога је сад већ бивши селектор Аустралије Роби Динс редовно изостављао из репрезентативних утакмица због критика на његов рачун, односно атмосферу у националном тиму, трећим казненим ударцем направио је преокрет за победу 14:12.

СТРЕЛЦИ ЕСЕЈА ПРОТИВ БУЛСА: с лева Ебен Етцебет, Брајан Хабана и Жан Де Вилијерс славе победу
СТРЕЛЦИ ЕСЕЈА ПРОТИВ БУЛСА: с лева Ебен Етцебет, Брајан Хабана и Жан Де Вилијерс славе победу

Вестрен Форси којима је ово био тек четврти тријумф у сезони, надиграли су лидера Аустралијске конференције есејима Мет Ходџсона, Бен Мек Каламана и Соломониа Расолее уз све три трансформације Џејдена Хејварда. Част Брамбиса сачували су полагањима Тевита Куридрани и Скот Фради док је Кристиан Леали` фано био сигуран из једног претварања и казне.

Без обзира што победа није могла да утиче на улазак у плеј оф Стормерси су дали максимум и на колена бацили Булсе. Брајан Хабана је у последњој утакмици за франшизу из Кејп Тауна пред одлазак у Тулон постигао есеј против тима у којем је стекао највећу славу, а у листу стрелаца уписали су се још и Ебен Етцебет и капитен Жан Де Вилијерс.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ, 20. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БЛУЗС – ЧИФС 16:26 (13:13)

ВАРАТАС – РЕДС 12:14 (12:8)

ВЕСТЕРН ФОРС – БРАМБИС 21:15 (14:3)

ШАРКС – САУТЕРН КИНГС 58:13 (26;13)

СТОРМЕРС – БУЛС 30:13 (23:13)
Јуче:

КРУСЕЈДЕРС – ХУРИКЕЈНС 25:17 (13:5)

РЕБЕЛС – ХАЈЛЕНДЕРС 38:37 (7:31)

У последњем, 20. колу слободни су ЧИТАСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПОСЛЕ, ПОСЛЕДЊЕГ 20 КОЛА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.