ЧИФСИ СЕ ОСВЕТИЛИ КРУСЕЈДЕРСИМА

САВЛАДАЛИ КРСТАШЕ: Чифси славе есеј против гостију из Крајстчрча. ФОТО: Photosport
САВЛАДАЛИ КРСТАШЕ: Чифси славе есеј против гостију из Крајстчрча. ФОТО: Photosport

У дерби сусрету којим је отпочела нова сезона Супер Рагбија, Чифси у драми виђеној на терену стадиона Ваикато у Хамилтону, успели да се освете Крусејдерсима за пораз у прошлогодишњем финалу и савладају их 33:29 (24:10).

Чифси су олако решили прво полувреме у своју корист есејима Калума Бошиера, Хсавиера Рое и Нанаија Сетуроа које су трансформисали Шон Стивенсон и Демијен Мек Кензи. Отварач домаћих је био прецизан и из три казнена ударца, трећи у другом минуту надокнаде времена у првом полувремену.

Ипак, по изласку из свлачионице после заслуженог одмора, Крсташи као да су изашли са потпуно другим тимом. За свега седам седам минута наставка

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

Друго полагање за шампионе било је дело Чаја Фихакија које је претворио Ривез Реихана. Трећи есеј за Крсташе постигао је капитен Скот Барет што је омогућило отварачу момака базираних у Крајстчрчу Ривезу Реихани трансформацију којом је приближио госте на пет заостатка за Чифсима.

У 68.  минуту црно – црвени су коначно направили преокрет и ућуткали публику на стадиону Ваикато. На тридесетак метара од гол линије Џејми Хана је одлично упослио Чаја Фихакија. Аријер је лопту на унура примио у пуном трку, слаломом прошао кроз одбрану Поглавица која га је зауставила тек у есеј простору где је положио. Поентирање Чаја Фихакија је трансформисао резервиста Таха Кемара чиме су Крусејдерси прешли у вођство 27:29.

Славље гостиу није много трајало јер је Џош Иоане успешно извео казнени ударац тачно наспрам гола због офсајда Крсташа чиме су Чифси направили преокрет 30:29.

Пресудни моменти су се десили два и по минута пред крај меча. Најпре је Даласу Меклауду лопта испала у напред која му је била прослеђена после сопственог убацивања у скрам. У мелеу на 40 метара од есеја Крсташа, Поглавице су издејствовале казну коју је у поене претворио Џош Иоане у последњем минуту прецизним шутем чиме су остваили победу 33:29 и на најбољи начин започели нову сезону осветивши се шампионима за пораз у прошлогодишњем финалу Супер Рагбија.

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС 33:29 (27:10)

Стадион: Ваикато у Хамтону

Гледалаца: 16.119

Главни судија: Ник Бери (Аустралија)

Помоћници: Џордан Веј, Рубен Кин

Судија у ТВ студију: Ерон Патерсон

ЧИФС: Адиан Рос, Бредли Слејтер, Рубен О` Нил, Наитоа Ах Куои, Тупоу Вааи, Самипени Финау, Калум Бошиер, Лук Џејкобсен, Хсавиер Рое, Демиен Мек Кензи, Етене Нанаи Сетуро, Квин Тупаеа, Ентон Леинарт Браун, Лиам Кубес Фаблинг, Шон Стивенсон

Самисони Таукеи` ахо, Оли Норис, Џорџ Дајер, Џими Тупоу, Сајмон Паркер, Кортез Ратима, Џош Иоане, Даниел Рона

ЕСЕЈИ: Калум Бошиер (17`), Хсавиер Рое (19`), Нанаи Сетуро (30`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (18`, 20`), Шон Стивенсон (31`), Џош Иоане (76`, 79`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (6`, 40`+2`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

КРУСЕЈДЕРС: Џорџ Боувер, Џорџ Бел, Тамаити Вилијамс, Скот Берет, Квентин Стрејнџ, Дом Гардинер, Том Кристи, Кален Грејс, Мичел Дормонд, Ривез Реихана, Мака Спрингер, Далас Меклиод, Леви Аумуа, Севулони Рис, Чај Фихаки

Квентин Мек Доналд, Џое Муди, Овен Френкс, Џејми Ханан, Кристиан Лио Вили, Ноа Хотхам, Таха Кемара, Рајан Кроти

ЕСЕЈИ: Севу Рис (23`) Чај Фихаки (44`, 68`), Скот Берет (47`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ривез Реихана (24`, 45`, 48`), Таха Кемара (68`)

КАЗНЕ: Ривез Реихана (11`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.