ЧИФСИ ТРИЈУМФОМ НАД БАМБИСИМА ПРОШЛИ У ФИНАЛЕ

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА: Броди Реталик слави полагање и победу против Брамбиса са саиграчима. ФОТО: Getty Images
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА: Броди Реталик слави полагање и победу против Брамбиса са саиграчима. ФОТО: Getty Images

У веома тврдој утакмици одиграној на игралишту натопљеним кишом, стадиона Ваикато у Хамилтону, Чифси су извојевали победу 19:6 (9:3) против Брамбиса у полуфиналу Супер Рагби Пацифика, чиме су се изборили за меч за титулу шампиона јужне хемисфере у којем ће следеће суботе на свом  теренуугостити  Крусејдерсе.

За разлику од јучерашњег полуфинала које је прштало од есеја и поена, вечерашње је било сушта супротност. Полуфинале на које је већина навикла виђено је на стадону Ваикато. Обе екипе су биле доста пажљиве што је допринело малом броју поена али и шанси.

Домаћини су побели са две казне као и увек одличног Демијена Мек Кензија.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

Брамбиси су држали прикључак казненим ударцем Ное Лолесиа који је одменио на месту отварача и шутера повређеног Џека Дебрецина који је започео меч.

Чифси су имали прилику у последњих готово десет минута првог полувремена ако се узме и надокнада времена у обзир, да постигну најмање три поена. Међутим, по истеку 40. одбили су да шутирају на гол. У последњој акцији, поново су тражили скрам после казне, али су у наставку комбинације изгубили лопту унапред у жељи за постизањем седам или пет поена, чиме су остали  без сигурних три.

У наставку, настављена је „рововска“ борба. Ни једна екипа није имала пресудну доминацију у поседу лопте нити територије.  Нови пени су се свели на трећи успешни ударац на гол после казне Демијена Мек Кензија за 9:3 у 54. минуту.

Који трен касније, и Ноа Лолесио је такође био прецизан из казне чиме је вратио Брамбисе на три поена заостатка.

Мање од 14 минута до краја полуфинала, момци из аустралијске престонице су извојевали казну близу статива. Ипак, уместо шута на гол који би им донео поравнање, одлучили су се да је испуцају у аут. Ипак, у наставку акције, изгубили су посед и прилику да поведу али и да изједначе.

У 72. минуту, са око 55 метара од гола Демијен Мек Кензи је имао казну.  Отварач Чифса одлично је извео шут са велике удаљености, погодио мету и донео предност домаћима 12:6.

Да је заиста један од најбољих играча јужне хемисфере а и остатка света Демијен Мек Кензи је доказаи у самој завршници сусрета. Закувао је акцију у којој је Броди Реталик покупио лопту из рака на самој гол линији, пружио се колико је дуг, а висок је 2 метара и четири чентиметара, и постигао први есеј на мечу који је потврдио победу Чифса.

Оверио је Демијен Мек Кензи трансформацијом за коначних 19:6 и пролазак Поглавица у финале Супер Рагби Пацифика.

ЧИФС – БРАМБИС (6:3)

Стадион: Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 18500

Главни судија: Ник Бери

Помоћници: Пол Вилијамс, Џордан Веј

Судија у ТВ студију: Брендон Пикерли

ЧИФС: Едиан Рос, Самисони Таукеи` ахо, Џорџ Дајер, Броди Реталик, Тупоу Вааи, Самипени Финау, Сем Кејн, Лук Џејкобсен, Бред Вебер, Демијен Мек Кензи, Етене Нанаи Сетуро, Ентон Леинарт Браун, Алекс Нанкивел, Емони Нарава, Шон Стивенсон

Тајрон Томпсон, Оли Норис, Џон Рајан, Наитоа Ах Куои, Пита Гус Совакула, Кортез Ратима, Џош Иоане, Рамека Поихипи

ЕСЕЈИ: Броди Реталик (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (78`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (8`, 31`, 54`, 72`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

БРАМБИС: Џејмс Слипер, Лаклан Лонерган, Сефо Каутаи, Ник Фрост, Кајдерн Невил, Роби Валентини, Том Хупер, Пете Саму, Ник Вајт, Џек Дебрецини, Оли Сапсфорд, Тамати Туа, Лени Икитау, Енди Мурихед, Том Рајт

Конал Мек Инерни, Блејк Шуп, Рис Ван Нек, Дарси Свејн, Лук Ример, Рајан Лонгрен, Ноа ЛолесиоКори Туле

ЕСЕЈИ:

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Ноа Лолесио (35, 58`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.