ШАМПОН ЕВРОПЕ ПАО У ФИНАЛУ ДОМАЋЕГ ПРВЕНСТВА

ШАМПИОНИ КЕЛТСКЕ ЛИГЕ: Првотимци Манстера.
ШАМПИОНИ КЕЛТСКЕ ЛИГЕ: Првотимци Манстера.

У све Ирскм финалу Келтске лиге шампион Европе даблински Ленстер није успео да постане једини тим који је објединио тутулу у домаћем првенству с оном првака Старог континента. Момцима у плавом на пут су стали локални ривали. Манстер их је савладао на свом Томдон парку у Лимерику 19:9 (7:3) и тиме трећи пут освојио трофеј намењен најбољој екипи у такмичењу региона Ирске, Велса, Шкотске и од ове године Италије.

Рагбисти Манстера постигли су оно што нису могли у претходних шест окршаја са Даблинерсима, односно да положе лопту иза гол линије Ленстера. И то су учинили два пута, преко бившег Ол блека Дага Хаулета и садашњег репрезентативца Ирске Кејта Ерлса ако изузмемо казнени есеј који је досудио велшки арбитар Најџел Овенс због намерног обарања мела у самој завршници меча.

ДЕТАЉ С ФИНАЛА КЕЛТСКЕ ЛИГЕ: Донака О` Калахан у продору против Ленстера.
ДЕТАЉ С ФИНАЛА КЕЛТСКЕ ЛИГЕ: Донака О` Калахан у продору против Ленстера.

Момци из главног града Смарагног очиглено нису успели да се опораве од меча пре седам дана када су у Кардифу други пут постали прваци Европе. Имали су веома повољне прилике за поентирање али у кључним моментима недостајало је концетрацје. Ленстер је имао дупло више грешака у пас игри у односу на ривала, нису успели да искористе играча више због жутог картона Донаке О` Калахана због „убијања“ лопте испред сопственог есеја тако да је било неминовно да и другу годину за редом претрпе пораз у финалу Келтске лиге, овог пута од Манстера.

МАНСТЕР – ЛЕНСТЕР 19:9 (7:3)

Стадион Томдон парк у Лимерику.

Гледалаца: 26.086.

Главни судија: Хајџел Овенс (Велс).

Помоћници: Тим Хејз (Велс), Дејвид Џонс (Велс).

Судија у ТВ студију: Најџел Вајтхаус (Велс).

МАНСТЕР: Маркус Хоран, Демијен Варли, Џон Хејз, Донака О` Калахан, Пол О` Конол, Донака Рајан, Дејвид Валас, Џејмс Коухлан, Конор Мареј, Ронан О` Гара, Кејт Ерлс, Лифеими Мафи, Дани Барнс, Даг Хаулет, Феликс Џонс.

Мајк Шери, Виан Ду Приз, Стивен Арчер, Денис Лими, Ниал Ронан, Питер Стрингер, Пол Ворвик, Џони Марфи.

ЕСЕЈИ: Даг Хаулет (12`), Кејт Ерлс (66`), казнени (79`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ронан О` Гара (13`, 67`).

ЖУТИ КАРТОН: Донака О` Калахан (48`).

ЛЕНСТЕР: Хеинке Ван Дер Мерве, Ричард Штраус, Мајк Рос, Лио Кален, Нејтан Хајнс, Шон О` Брајан, Шејн Џенингс, Џејми Хислип, Ион Ридан, Џонатан Секстон, Лук Фицџералд, Фергус Мек Фаден, Брајан О` Дрискол, Шејн Хоран, Исакели Насева.

Арон Дундон, Киан Хили, Шон Рајт, Девин Тонер, Кевин Мек Лохлин, Пол О` Донохју, Иан Медиген, Ион О` Мели.

КАЗНЕ: Џонатан Секстон (29`, 48`, 61`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.