ЈУНИОРИ СТИГЛИ ДО ПОЛУФИНАЛА

КАПИТЕНИ ЕКИПА ПОЛУФИНАЛИСТА СА ТРОФЕЈОМ
КАПИТЕНИ ЕКИПА ПОЛУФИНАЛИСТА СА ТРОФЕЈОМ. ФОТО: Тим Бат

Светско првенство за играче до 20 година које се ове године игра у Француској данас се наставља утакмицама нокаут фазе, односно квалификационим мечевима за коначан пласман. У првом полуфиналу Мондијала за јуниоре од 18 сати и 15 минута састаће се Велшани и браниоци титуле Јужноафриканци. Два и по сата касније у другом сусрету за пролазак у финале снаге ће одмерити Нови Зеланд и Енглеска.

Бејби бокси су у досадашњем току Првенства били најимпресивнији што им даје пуно право да се надају одбрани наслова шампиона света. Први су се пласирали у полуфинале као лидери групе А где су савладали Сједињене Америчке Државе, Енглеску и домаћина.

Велшани су поновили успех од прошле године када су се први пут пласирали у полуфнале највише захваљујући тријумфу у групи А против Новог Зеланда који је уједно био једини пораз Бејби блекса до тада у оквирима светских првенстава за јуниоре. Ове године им је поново успело да прођу међу четири најбоље селекције јер су били неприкосновени у груп Ц оставивши иза себе Самоу, Шкотску и Аргентину.

БЕЈБИ БЛЕКСИ У АКЦИЈИ ПРОТИВ ИРАЦА: ФОТО: Мајкл Ренак
БЕЈБИ БЛЕКСИ У АКЦИЈИ ПРОТИВ ИРАЦА: ФОТО: Мајкл Ренак

Новозеланђани су очекивано били доминантни у групи Б и једина су селекција која је ове године узела два бонус бода за четири и више постигнутих есеја на мечу. Још увек их боли то што у Јужној Африци нису успели да остану непобедиви јер су их поред Велшана у групи, домаћини лане савладали у финалу и тиме постали прва репрезентација која је скинула Бејби блексе са мондијалског трона.

За Енглезе се може констатовати да су можда најбаксузнија селекција. Три пута су успели да се пласирају у финале и сва ри пута били поражени управо од Новозеланђана. „Најближи“ су им били 2011. када су младићи у црном у Италији славили само са 33:22. Две године пре тога у Јапану је било 44:28 а у првом финалу играном на стадиону Либерти у Свонсију 38:3. Толико о суретима Енглеза и Новозеланђана на јуниорским светским првенствима.

Црвеве руже су се ове године у полуфинале пласирале као најбоље другопласирана селекција из групне фазе такмичења. Међу четири најбоље селекције су прошли захваљујући најубедљивијој победи у групи. У последњем колу декласирали су Сједињене Америчке Државе 109:0 и тиме изборили пролаз даље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.