ЏИВЏАНИ ДОМИНАНТНИ НА МЕМОРИЈАЛУ ЛУКА МАРИН

СТАНДАРДНО ОДЛИЧАН: играч БРК и репрезентације Србије Борис Мартић у продору против Будућности. ФОТО: Александар Милановић
СТАНДАРДНО ОДЛИЧАН: играч БРК и репрезентације Србије Борис Мартић у продору против Будућности. ФОТО: Александар Милановић

На стадиону фудбалског клуба Кабел у Новом Саду шесту годину за редом одигран је међународни меморијални турнир Лука Марин. Београдски рагби клуб је у конкуренцији са домаћом Војводином и подгоричком Будућности био доминантан и рекордни трећи пут освојио трофеј који се додељује у част несрећно настрадалог првотимца клуба из Српске Атине.

Меморијал Лука Марин је имао и историјски моменат обзиром да су момци из главног града Црне Горе на спортсконм здању непосредно поред Дунава одиграли своје прве праве такмичарске утакмице.

ЛУКИН БРАТАНАЦ ЛУКА ИЗВОДИ ПОЧЕТНИ УДАРАЦ. ФОТО: Александар Милановић
ЛУКИН БРАТАНАЦ ЛУКА ИЗВОДИ ПОЧЕТНИ УДАРАЦ. ФОТО: Александар Милановић

Пред прву утакмицу турнира у којој су копља укрстили Војводина и Будућност, син Лукиног брата Миодрага који је добио име по стрицу којег нажалост није имао прилике да упозна, извео је почетни ударац после чега је минутом ћутања одата почаст репрезентативцу Србије.

У окршају једног од најмлађих клубова Србије и најмлађег клуба Црне Горе рагбисти Будућности су показали не само да су за кратко време савладали основе рагбија, него да је пред њима лепа и светла будућност. Снажни у контакту, добри у обарању и скрамовима, солидни у ауту, Подгоричани су били веома близу првог, историјског тријумфа али је ипак искуство Војводине било пресудно.

ПРОДОРНИ: играч Будућности Марко Миневски у продору против Војводине, клуба где је начинио прве рагби кораке. ФОТО: Александар Милановић
ПРОДОРНИ: играч Будућности Марко Миневски у продору против Војводине, клуба где је начинио прве рагби кораке. ФОТО: Александар Милановић

У другој утакмици Војводина се састала са Београдским рагби клубом. Џивџани су у Новом Саду демонстрирали да су једна од најбољих екипа Србије ако не и најбоља. Готово сваки напад против домаћина се завршио есејем. Војводина једноставно, сем на тренутке, није могла да се  супротстави Београдском рагби клубу.

Питање победника последњег дуела шестог меморијалног турнира Лука Марин се није постављало. Рагбисти са Аде Циганлије су били доминантни и лако излазили на крај момцима из главног града Црне Горе. Међутим, схвативши да су ривали такође од крви и меса Подгоричани су пружили тврђи отпор. И не само да су пружили отпор него су и претили.

Турнир је добро одсудио Иван Родић из Београда.

ЧАСНО СЕ ПРЕДСТАВИЛИ: капитен Будућности Александар Булатовић у продору против Београђана. ФОТО: Александар Милановић
ЧАСНО СЕ ПРЕДСТАВИЛИ: капитен Будућности Александар Булатовић у продору против Београђана. ФОТО: Александар Милановић

У акцији коју су извели у другом полувремену по многима се изродио најбољи есеј турнира. Брзо су спровели лопту кроз дијагоналу до крила где ју је у пуном трку примио капитен Александар Булатовић и постигао почасне поене у дуелу са Београђанима који су им касније у дружењу после турнира одали признање на приказаној игри.

РЕЗУЛТАТИ ШЕСТОГ МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА ЛУКА МАРИН

ВОЈВОДИНА – БУДУЋНОСТ 15:10

БРК – ВОЈВОДИНА 37:3

БУДУЋНОСТ – БРК 5:46

За Воводину играли су: Немања Јаковљевић, Марко Пакловић, Жељко Терзин, Никола Милошев, Марко Зечевић, Срђан Шарчевић, Марко Несторовић, Горан Поробић, Гијом Жутер, Срђан Србљанин, Марко Новосел, Рајко Јанковић, Никола Вукадинов, Василије Јовановић, Предраг Банић, Љубомир Ђерић, Горан Жмукић, Ђорђе Гутић, Драган Ђекић, Марко Јовановић.

За Београдски рагби клуб играли су: Бојан Белић, Владимир Амбруш, Властимир Сретеновић, Владо Кушић, Никола Србљанин, Денис Бибић, Златан Садиковић, Бранко Петровић, Дејан Каратрајковски, Андрија Јанковић, Џавид Јашари, Александар Ђорђевић, Борис Мартић, Александар Недељковић, Драган јанковић, Никола Станишић, Иван Павловић, Момчило Рупар, Марко Вуковић.

За Будућност играли су: Александар Тошић, Јанко Миловић, Лука Лучић, Филип Мараш, Александар Милосављевић, Игор Миневски, Димитрије Чворовић, Данило Церанић, Марко Куч, Дамјан Челебић, Ђорђе Заната, Будимир Андрић, Стефан Ђиновић, Александар Булатовић, Срђан Поповић, Јован Бајић, Милош Мрдак, Марти Ласти, Иван Стојановић, Никола Костадиновић, Душан Перуничић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.