ЧЕЛИНЏ КУП СТАРТОВАО ПОБЕДАМА ФАЛКОНСА И ПАРИЖАНА

НЕЗАДРЖИВ: Лук Ивс центар Фалконса (с лоптом) у акцији
НЕЗАДРЖИВ: Лук Ивс центар Фалконса (с лоптом) у акцији

На отварању јубиларне 15 сезоне Челинџ купа у утакмицама првог кола Њукасл Фалконси и Стад Франс забележили су победе. Представник Енглеске је на Кингстон парку у оквиру групе 3 савладао Бургоњ 22:16 (12:6). Парижани, фаворити групе 4, на стадиону Себастијен Шарлети били су убедљиви поразивши италијански Кроцијати 57:6 (26:3).

ЊУКАСЛ ФАЛКОНС – БУРГОЊ 22:16

Соколови из Њукасла успели су да уграбе победу у веома занимљивом сусрету против Бургоња. Французи су први дошли до вођства из две казне преко Себастијена Лалуа. Преокрет клуб са севера Енглеске донели су Џереми Менинг и Џо Грахам есејима. Менинг је после неуспешне трансформације сопственог, претворио полагање талонера Фалконса.

У наставку сусрета отварачи две стране разменили су по казну за 15:9. Брзоного крило домаћина Лук Филден поентирало је у 63. минуту а Џоел Хоџстон резервна „десетка“ Соколова повисио је трансформацијом на 22:9.

ЛУК ФИЛДЕН (црни дрес) У АКЦИЈИ ПРОТИВ БУРГОЊА
ЛУК ФИЛДЕН (црни дрес) У АКЦИЈИ ПРОТИВ БУРГОЊА

Ипак, Французи нису клонули духом у тим, тешким тренутцима. Присталицама прошлосезонског четвртфиналисте Челинџ купа који су у последњих пет кола домаћег Премијершипа само једном имали разлога за славље, учинило се да су њихови миљеници на прагу победе.  Али екстремну дозу сумње унео им је Жереми Гонранд есејем и Себастијен Лалу трансформацијом чиме се Бургоњ приближио Њукаслу на свега шест поена разлике десет минута пред крај меча.

Међутим, поред великог притиска одбрамбени зид Фалконса подонео је све напоре и издржао налете гостију који су из Њукасла успели да однесу само бонус бод за пораз мањи од седам поена разлике.

СТАД ФРАНС – КРОЦИЈАТИ 57:6

Претпоставке многих да ће Стад Франс без проблема изаћи на крај с Кроцијатијем обестиниле су се. Парижани су у дуелу с клубом који је настао јуна ове године фузијом Овермах Парме и Ноћета постигли девет есеја. Најближи хет трику али с полагањем мање били су Мартин Родригез и Оли Филипс.

Почасне поене за госте из Италије укњижили су Марко Анаверса и Томасо Лалоне.

КРИЛО ПАРИЖАНА ОЛИ ФИЛИПС ПОСТИЖЕ ЕСЕЈ ПРОТИВ КРОЦИЈАТИЈА
КРИЛО ПАРИЖАНА ОЛИ ФИЛИПС (с лоптом) ПОСТИЖЕ ЕСЕЈ ПРОТИВ КРОЦИЈАТИЈА

ПАРОВИ ОСТАЛИХ УТАКМИЦА ПРВОГ КОЛА

Сутра:

АЖЕН (Француска) – ГЛОСТЕР (Енглеска), група 5

СЕЈЛ ШАКРС (Енглеска) – ЕЛ САЛВАДОР (Шпанија), група 2

БРИВ (Француска)– ПЕТРАРКА (Италија), група 2

Субота:

БУКУРЕШТ ОУКС (Румунија) – ЛИДС КАРНИЏИ (Енглеска), група 4

ЕКСЕТЕР ЧИФС (Енглеска) – МОНПЕЉЕ (Француска), група 3

РОВИГО (Италија) – Ла Рошел (Француска), група 5

КАВАЛИЕРИ (Италија) – КОНАЧТ (Ирска), Група 1

Недеља:

БАЈОН (Француска) – ХАРЛЕКВИНС (Енглеска), група 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.