TУЛУЗ РАЗОРУЖАО ВОРИОРСЕ

ДЕТАЉ С МЕЧА ТУЛУЗ - ГЛАЗГОВ ВОРИОРС: Клемент Пуатрено у продору.
ДЕТАЉ С МЕЧА ТУЛУЗ - ГЛАЗГОВ ВОРИОРС: Клемент Пуатрено у продору.

У последњој утакмици четвртог кола Европског рагби купа Тулуз је вечарс на стадиону Еренест Валон без већих проблема савладао Глазгов Вориорсе 36:10 (14:3) у групи 6. Част шкотског рагбија сачувао је Единбург који је јуче пред готово празним трибинама Марејфилда у трилер завршници сусрета групе 1 победио Кастр 24:22 (14:10).

Шампиони Старог континента поред четири бода за победу, освојили су и бонус бод јер су на мечу против Шкота постигли пет есеја и са укупно нових пет бодова вратили су се на прво место табеле групе 6. На прво полагање домаћих чекало се десет минута а егзекутор је био Максим Мердар. Давид Скрела је био прецизан из трансформације. Вориорси су узвратили казненим ударцем Руарда Џексона али су већ у 21. минуту били с играчем мање јер је Ричи Греј морао на клупу за кажњене због жутог картона. Бројчану предност на терену Тулуз је оберучке прихватио и искористио преко талонера Вирџила Ласкомба који је постигао други есеј за домаће а Скрела је поново био прецизан за претварање.

У практично првом нападу другог полувремена Ратници из Глазгова успели су да се домогну противничке гол линије а лопту иза ње је положио репрезентативац Канаде рођен у Јужној Африци Данијел Таилифере Хауман Ван дер Мерве. Ласкомб је био сигуран за додатна два поена и то је све вредно помена што се тиче момака из највећег града Шкотске ако се изузме још један жути картон Вориорса који је због намерног обарања мелеа зарадио леви стуб Џон Велш.

ДЕТАЉ С МЕЧА ТУЛУЗ - ГЛАЗГОВ ВОРИОРС: Отварач првака Европе Давид Скрела у дуелу с Бернардом Стротонијем.
ДЕТАЉ С МЕЧА ТУЛУЗ - ГЛАЗГОВ ВОРИОРС: Отварач првака Европе Давид Скрела у дуелу с Бернардом Стротонијем.

До краја сусрета који је требао да се игра у суботу али је због лошег времнена и проблема око проналажења пртљага гостију одложен за недељу и поново због снежних непогода померен за вечерас, Тулуз је укњижио још три есеја преко Клемента Пуатреноа, Терија Дустотуара и Винсента Клерка док је Давид Скрела погодио још две трансформације и казну.

Единбург је захваљујући претварању Дејвида Блера за које се изборио Сајмон Вебстер есејем три минута пред последњи звиждук судије преотео победу Кастру. Французи су стигли предност домаћина казненим и полагањем Себастијана Тилоа Борда али се рагбисти из шкотске престолнице нису предали и с играчем мање због жутог картона Грега Леидлоуа смогли су снаге за победоносни преокрет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.