ПЛАВЦИ СРЕДИЛИ ВАРАТАСЕ

УЗЕЛИ НОВА ЧЕТИРИ БОДА: Аријер Блузса Френсис Саили у загљају Адама Ешлија Купера
УЗЕЛИ НОВА ЧЕТИРИ БОДА: Аријер Блузса Френсис Саили у загљају Адама Ешлија Купера. ФОТО: Јован Бајић

У сусрету који је отворио први дан 11. кола Супер рагбија, Блузси су на терену стадиона Иден парк у Окланду победили Варатасе 21:13 (8:0) недозволивши противнику ни бонус бод да однесе. Тријумф момцима из највећег града Новог Зеланда донели су Лолаги Висина и Френсис Саили есејима док је Сајмон Хики био стрелац 11 поена из три казнена ударца и трансформације. 

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић

Варатаси су одлично започели меч, постигли есеј али је судија у ТВ студију Глен Њумен поништио поентирање Адама Ешлија Купера јер је универзалацу у дијагонали, на овом мечу на позицији другог центра, направио потез више након што је био оборен.

Ситуација је отрезнила и уозбиљила Блусе који су били опрезнији у одбрани али и опаснији у нападу.

Сајмох Хики је из казненог идарца отворио рачун своје екипе у седмом минуту а вођство је повисио Лолаги Висина. Полагање је уследило после одличног продора Ма` ае Нонуа који је направио хаос у одбрани Варатаса. Играчи скрама су обезбедили нову фазу чиме је направљена платформа за наставак напда, други центар Блузса довавањем преко 20 метара пронашао Лолаги Висину на крилу а хитроноги двадестоједногодишњак је прошао кроз двојицу противникак испред есеј простора и положио. Сајмох Хики није успео да трансформише поентирање саиграча обзиром да је шут био доста искоса.

Бернар Фоли је умањио предност ривала из казне али је отврача Плаваца поново био прецизан из казненог ударца чиме је разлика остала пет поена у корист домаћина пред одлазак на одмор.

По повратку из свлачионица Сајмон Хики је поново био прецизан пренего што је Френсис Саили прозрео намеру Варатаса, пресекао додавање гостију и испринтао до есеј простора где је лопту положио. Хики је овог пута био сигуран из претварања за 18:3.

Да се нису предали гости су показали у 58. минуту када је Јужноафриканац Жак Потхита пробио из Блузса и поентитао а Бернар Фоли трансформицао полагање. Креатор игре рагбиста базираних у Сиднеју казном је приближио екипу на свега пет поена заостатка али је Хики на исти начин дефинитвно решио питање победника својјим 11. поеном.

БЛУЗС – ВАРАТАС 21:1(8:3)

Стадион Иден Парк у Окланду

Гледалаца: 15.000

Главни судија: Крис Полок

Помоћници: Ник Брајан, Мајк Лаш

Судија у ТВ студију: Глен Њумен

БЛУЗС: Тони Вудкок,Кевин Меаламу, Чарли Фаумуина, Патрик Туипулоту, Том Доноли, Џером Кеино, Лук Бреиди, Питер Саили, Брн Хол, Сајмон Хики, Лолаги Висина, Ма` а Нону, Френсис Саили, Френк Халаи, Чарлс Пиутау

Џејмс Парсонс, Сем Претли, Ангус Та` авао, Хејден Тригс, Стивен Луатуа, Пири Випу, Ихаиа Вест, Пита Ахки

ЕСЕЈИ: Лолаги Висина (22`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Сајмох Хики (54`)

КАЗНЕ: Сајмон Хики (7`, 47`, 72`)

ИРСКА: Бен Робинсон, татафу Полота Нау, Секопе Кепу, Вил Скелтон, Кејн Даглас, Жак Потхита, Мајкл Хупер, Дејв Денис, Ник Фипс, Бернар Фоли, Роб Хорн, Куртли Бил, Адам Ешли Купер, Сем Крафорд, Израел Фолау

Тола Лату, Џереми Тилсе, Педи Рајан, Пет Мек Кутчен, Стивен Хоилс, Брендан Мек Кибин, Џоно Ленс, Мет Карано

ЕСЕЈИ: Жак Потхита (58`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бернар Фоли (59`)

КАЗНЕ: Бернар Фоли (35`, 69`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.