ФИЏИ ГОСТИ МАОРЕ, НАМИБИЈА РУСИЈУ, ЈУЖНА АФРИКА СВЕТСКИ ТИМ

СУДАРИЋЕ СЕ У СУВИ: Фиџијанци и Маори
СУДАРИЋЕ СЕ У СУВИ: Фиџијанци и Маори

Настављају се припреме националних селекција, што за предстојеће Првенство четири, односно, како му је званично назив – Рагби првенство, што за Мондијал који нас очекује у септембру и октобру. Фиџи свој циклус започиње дуелом у Суви против Ол блекс Маора, док ће Намибија угостити Русију која није кроз квалификације успела поново да се пласира на Светско првенство. Јужна Африка ће припреме та Првенство четири нације привести крају утакмицом против селекције света.

Фиџи једна од најталентованијих рагби нација, која свој квалитет нажалост не успева у пуној мери да искаже због финансијских тешкоћа, одмериће снаге са Ол блекс Маорима. Интересантно је да ће у тиму састављеном од староседеоца Новог Зеланда или оних који имају макар мало маорске крви, што је у последње време услов да би се играло за ову селекцију, играти два пара браће. То су Демијен и Марти Мек Ензи на аријеру и отварачу, односно Реико и Акира Иоане на крилу – затвореном крилном треће линије мелеа.

Код увек интересантних Фиџијанаца све ће очи бити упрте у Неманија Надолоа, крило Крусејдерса којег многи пореде са легендарним Џонахом Ломуом.

Намибија ће своје припреме за Мондијал стартовати окршајем против Руса у свом главном и највећем граду Видхуку на терену Хеиг Геибоу Рагби стадиону који је добио име по бившем председнику Републике. На истом спортском здању које може да прими не више 10.000 душа, две селекције ће поново одмерити снаге и за седам дана.

Утакмица против селекције света за Спрингбоксе званично нема статус теста али дефинитвно има ту величину и значење. Довољан је податак да ће у гостујућем тиму бити деветорица првотимаца три године за редом првака Европе – Тулона од којих ће Бакис Бота, коме је ово последња професионална утакмица на тлу Јужне Африке, бити капитен. 

УТАКМИЦE ЗА ВИКЕНД

Субота:

ФИЏИ – ОЛ БЛЕКС МАОРИ, Сува

НАМИБИЈА – РУСИЈА, Видхук

ЈУЖНА АФРИКА – СВЕТ, Кејп Таун

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.