СМЕШИ СЕ НОВОЗЕЛАНДСКО ФИНАЛЕ АЛИ И ЛАЈОНСИ СЕ ПИТАЈУ

КО ЛИ ЋЕ ИГРАТИ ЗА СЕДАМ ДАНА ЗА ПЕХАР?
КО ЛИ ЋЕ ИГРАТИ ЗА СЕДАМ ДАНА ЗА ПЕХАР?

Пред нама су утакмице полуфинала Супер рагбија које ће дефинисати ко ће се за седам дана састати у мечу за титулу шампиона најелитнијег клупског такмичења јужне хемисфере. Вечерас по новозеландском времену, у Крајстчрчу, у све новозеландском првом полуфиналу, састаће се Крусејдерси и Чифси, док ће у другом, у репризи прошлогодишњег финала Лајонси и Хурикејнси одмерити снаге у Јоханезбургу.

Крусејдерси су најуспешнија франшиза Супер рагбија са седам освојених титула. Ипак, последња је остала у Крајстчрчу готово пре десет година, тачније 2008. али оно што обећава да ове могу поново до пехара је чињеница да су Крсташи ове сезоне претрпели свега два пораза. Први од Британских и Ирских Лавова на њиховој турнеји по Новом Зеланду, а други од Хурикејнса у последњем колу Супер рагбија.

Да су заиста одлучни у намери да освоје девету титулу у истори франшизе, најбоље се видело када су у четвртфиналу, по одвратном времену за игру на кишом натопљеном терену декласирали Хајлендерсе 17:0.

Чифси који су такође попут Крусејдерса пуни Ол блекса, и ове године важе за врло озбиљног конкурента за трон јужне хемисфере који су освајали две године за редом, 20012. и 20013. О каквој се озбиљности ради, на својој кожи су осетили протекле недеље Стормерси, којима су на мегдан дошле Поглавице прешавши на десетине хиљада километара и десетину временских зона, и славили 17:10.

Друго полуфинале биће реприза прошлогодишњег финала с тим да ће се овај сусрет, за разлику од претходног из Велингтона, играти у Јоханезбургу.

Хурикејнси су на добром путу да одбране титулу освојену лане, а претпоследња препрека биће им Лајонси. У случају истог исхода као и у претходном окршају две екипе, Урагани ће оверити све новозеландско финале и прилику да и другу годину носе титулу шампиона Супер рагбија.

Новозеланђани одскачу метар од земље од беса због самог формата такмичења, јер Лајонси који нису играли ни са једном екипом са Аотеарое, су завршили на првом месту табеле и имају предност домаћег терена.

Јужноафриканци се бране да једноставно нису били на правом тесту ове сезоне, опет због формата такмичења, али о томе детаљније други пут. Оно што је битно је да ће велику улогу имати чињеница да се игра у Јоханезбургу и да ће браниоци титуле бити исцрпљенни путем. Ако успеју да се опораве до меча и наметну своју игру, нема сумње да ће Хурикејнси бити на корак од одбране трона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.