ОЛ БЛЕКСИ ДЕКЛАСИРАЛИ ТОНГУ

СТРЕЛАЦ ПЕТ ЕСЕЈА: Вил Џордан (са лоптом) у контакту са Тонганцима. ФОТО: Getty Images

У првој утакмици Стајнлагер серије, историјској, обзиром да је први пут меч рагби уније одигран у тврђави рагби лиге – стадиону Маунт Смарт у Окланду, Ол блекси су показали класу против Тонге, постигли 16 есеја за убедљиву победу 102:0 (43:0).  

Момци у црном су истакли од чега су направљени и колико им значи црна мајца са сребрном папрати на грудима коју са изузетним поносом носе без обзира кога имају за противника. У својој првој утакмици међународне сезоне, демонстрирали су силу на Тонги која се спрема за квалификациони сусретса Самоом за одлазан на Светски куп у Француску 2023.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић

Током целог сусрета, Ол блекси су чврсто држали конце игре у својим рукама, не дозволивши противнику практично и буквално да дише. Од другог минута есеји су почели да се ређају као на покретној траци. Сваки је био доказ вештине и снаге.

Не може се ни један од појединаца Новог Зеланда посебно истаћи јер су заиста деловали и радили као тим али Вил Џордан се једноставно мора поменти јер су му играчи помогли да постигне пет есеја, Бред Вебер је био стрелац три а Далтон Папаили` и два.

Можда једина прилика за Тонгу у првом полувемену и у читавом мечу, отишла је у неповрат када су гости из казне испуцали лопту у аут, извели га али им је у молу украо одлични Далтон Папаили` и.

Свакако, треба указати на јуначко срце Тонганаца који су се заиста борили као лавови. У тиму си имали чак 13 дебитаната, и када се дода ситуација око вируса, карантина, допуштање одласка из клубова са северне хемисфере, рагбисти у црвено – белом се и нису обрукали.

Тонга ће имати две недеље за припреме за квалификациони меч за одлазак на Светски куп у Француску 2023. који ће се одиграти 17. јула у Хамилтону на стадиону Ваикато са Самоом као увертира пред тест између Новог Зеланда и Фиџија одакле ћемо вас такође директно и ексклузивно извештавати.

НОВИ ЗЕЛАНД – ТОНГА 102:0 (43:0)

Стадион Маунт Смарт у Окланду

Главни судија: Бен О` Киф (Нови Зеланд)

Гледалаца: 25.000

Помоћници: Пол Вилијамс (Нови Зеланд), Мајк Фрејзер (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Глен Њуман (Нови Зеланд)

НОВИ ЗЕЛАНД: Карл Ту` инукуафе, Ден Колс, Агнус Та` авао, Скот Барет, Семјуел Вајтлок, Акира Иоане, Далтон Папали` и, Лук Џејкобсен, Бред Вебер, Ричи Мо` унга, Џорџ Бриџ, Куин Тупаеа, Реико Иоане, Вил Џордан, Демиен Мек Кензи

Асафо Аумуа, Џорџ Боувер, Тарел Ломакс, Патрик Туипулоту, Итан Бекедер, Фанли Кристи, Бауден Барет, Џорди Барет

ЕСЕЈИ: Демиен Мек Кензи (2`), Далтон Папали` и (4`, 37`), Бред Вебер (7`, 16`, 50`), Вил Џордан (9`, 20`, 47`, 68`), Лук Џејкобсен (42`), Ричи Мо` унга (54`), Реико Иоане (61`), Патрик Туипулоту (77`), Џорџ Бриџ (80` +1`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (5`, 8`, 17`, 20`, 43`, 51`, 54`), Бауден Барет (56`, 62`, 80` + 2`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ТОНГА: Дјук Нгининигини, Сем Моли, Сила Пуаифиси, Дон Лоло, Зене Капели, Матеаки Кафатолу, Соломоне Фунаки, Сионе Ту` иполоту, Сонатане Такулуа, Калионе Хала, Пениколо Лату, Николаи Фолиаки, Фине Иниси, Хосеа Саумаки, Џејмс Фаива

Сиуа Маиле, Јетро Фелеми, Луатанги Ли, Харисон Матаеле, Вилиами Таулани, Наси Ману, Леон Фукофука, Валер Фифита

ЕСЕЈИ:

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.