РЕБЕЛСИ ИЗНЕНАДИЛИ ХУРЕКЕЈНСЕ НА СТАРТУ ШЕСТОГ КОЛА СУПЕР 15

ИЗНЕНАДИЛИ: Крилн треће линије Ребелса Џеред Сафи у контакту момцима из Велнгтона.
ИЗНЕНАДИЛИ: Крилн треће линије Ребелса Џеред Сафи у контакту момцима из Велнгтона.

Изненађењем у главном граду аустралијске државе Викторија данас је почело шесто коло Супер 15 рагбија. Ребелси су на Мелбурн ректенгулар стадиону шокирали Хурикејнсе и надокнадивши минус од 17 поена разлике савладали су рагбисте из престолнице Новог Зеланда 42:25 (20:20). Сутра се игра још пет сусрета шесте рунде најјачег гегионалног такмичења света док је за недељу остављена посластица јер ће у Лондону Крусејдерси угостити Шарксе у првом мечу Супер рагбија ван јужне хемисфере.

После уводних тренутака меча Хурикејнси су  после свега 17 минута игре имали 17 поена предности есејима Криса Итона, Виктора Витоа и Данијела Киркпатрика који је тек из трећег пута погодио претварање. Тада се учнило да ће дебитанти у Супер рагбију претрпети још једну катастрофу. Међутим, до одласка на одмор Ребелси су успели да изједначе полагањима Роднија Блејка, Алистера Кембела и Мајкла Лимпмана а Данијел Ципрјани је био сигуран из две трансформације и казне.

ДЕТАЉ С МЕЧА РЕБЕЛС - ХУРЕКЕЈНС: Викрор Вито односи Данијела Ципријанија, отварача домаћих.
ДЕТАЉ С МЕЧА РЕБЕЛС - ХУРЕКЕЈНС: Викрор Вито односи Данијела Ципријанија, отварача домаћих.

Други део сусрета у потпуности је припао Бунтовницима јер јер су у том периоду постигли још три есеја. Други Кембела и по један Купера Вуне и Ника Фипса уз идентичан учинак Ципријанија осигурали су момцима из Мелбурна убедљиву победу уз освојен бонус бод.

Сутра се игра још пет сусрета а најинтересантније ће бити у Хамлтону где ће у новозеландском окршају Чифси покушати да победе Блузсе из Окланда. Меч у Камбери између Аустралијан Кепитол Брамбиса и Њу Саут Велс Варатаса поред локалног ривалитета плени пажњом јер је екипа из Сиднеја први и једини пут успела да победи Брамбисе у аустралијској престолници 2005. године. У Преторији шампиони дочекују Лајонсе из Јоханезбурга и нема сумње да Бикови из овог јужноафричког двобоја изаћи тријумфално.

СУПЕР РАГБИ ПРВИ ПУТ ВАН ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ: Данијел Картер, отварач Крусејдерса на терену стадиона Твикенхем.
СУПЕР РАГБИ ПРВИ ПУТ ВАН ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ: Данијел Картер, отварач Крусејдерса на терену стадиона Твикенхем.

Због земљотреса који је погодио Крајстчрч пре месец и по дана и том прилком поред половине инфраструктуре оштетио и стадион на коме су Крусејдерси играли домаће утакмице због чега  се Светско првенство неће играти у другом по величини граду Новог Зеланда, најтрофејнја екипа Супер рагбја одлучила је да меч шестог кола против Шаркса одигра у Лондону на храму рагбија. Недељн окршају Крсташа и Ајкула на Твикенхему биће први Супер рагби меч који ће се одиграти изван граница јужне хемисфере. Сусрет прети да обори рекорд посећености који држе Булси и стадион Лофтус версфилд у Преторији с 54.000 гледалаца јер у широј околини Лондона живи око 900.000 Јужноафриканаца, 250.000 Новозеланђана и кад на те бројке додамо још 400.000 Аустралијанаца и домаћу рагби публику рачуница је јасна.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ШЕСТОГ КОЛА СУПЕР 15

Данас:

РЕБЕЛС – ХУРЕКЕЈНС 42:25 (20:20)

Сутра:

РЕДС – ЧИТАХС

ЧИФС – БЛУЗ

БРАМБИС – ВАРАТАС

СТОРМЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС

БУЛС – ЛАЈОНС

Недеља, 27. март:

КРУСЕЈДЕРС – ШАРКС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.