САРАЦЕНСИ (КОНАЧНО) ШАМПИОНИ ЕНГЛЕСКЕ

НАПОКОН ШАМПИОНИ ЕНГЛЕСКЕ: Рагбисти Сараценса.
НАПОКОН ШАМПИОНИ ЕНГЛЕСКЕ: Рагбисти Сараценса.

У репризи прошлогишњег финала Премијершипа одиграном на храму рагбија стадиону Твикенхем у Лондону, Сарацени су успели да се освете Лестер Тагерсима за пораз од пре годину дана. Трећом победом у сезони против истог ривала одузели су титулу шампиона Енглеске Тигровима из Лестера тријумфом 22:18 (16:9) за шта је поред есеја Џејмса Шорта најзасужнји био Овен Фарел са 18 постигнутигх поена из трансформације и пет казни.

Мало ко би се сложио да би било правично да Тајгерси и ове сезоне узму титулу против клуба који их је два пута савладао у лигашком делу сезоне. Треба истаћи невероватну одбрану Сарацена у последњим минутима меча која је издржала 32 фазе напада Лестера и тиме их спречила да у седмом финалу за редом, другу годну узастопно, преокретом у задњим моментима меча дођу до јубларне десете титуле првака државе.

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА У ФИНАЛУ ПРЕМИЈЕРШИПА: Џејмс Шорт.
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА У ФИНАЛУ ПРЕМИЈЕРШИПА: Џејмс Шорт.

Овако, насловом шампиона Енглеске први пут у 135 година дугој традицији клуба окитили су се Сараценси. Као и у полуфналу против Глостера пресудну улогу је имао деветнаестогодишњак, син легенде рагби лиге Ендја Фарела, Овен. Момак је имао храбрости и живаца да у тако важном мечу задржи присебност и концетрацију и укњижи кључне поене. Наравно, никако не треба занемарити праву „малу“ колонију Јужноафриканаца предвођену фантастичним талонером Скалком  Бртицом у редовима Сарацена без којих би овај успех просто био немогућ.

На другој страни, као се испоставило, скупо су коштала Тајгерсе два промашаја из казне Тобија Флуда. Отварач Енглеске и Лестера није погодио гол из за њега повољних ситуација тако да је славни клуб ове сезоне остао кратких рукава.

У СЕНДВИЧУ ТИГРОВА: Скалк Бритц.
У КАНЏАМА ТИГРОВА: Скалк Бритц.

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС – САРАЦЕНС 18:22 (9:16).

Стадон Твикенхем у Лондону.

Гледалаца: 80.016.

Главни судија: Вејн Барнс (Енглеска).

Помоћници: Дејв Пирсон (Енглеска), Стјуарт Терхиџ (Енглеска).

Судија у ТВ студију: Грахам Хјуз (Енглеска).

ЛЕСТЕР: Маркос Ајерца, Џорџ Шутер, Мартин Кастрођовани, Стиви Мафи, Џорџ Скивингтон, Том Крофт, Крег Њуби, Џордан Крејн, Бен Јангс, Тоби Флуд, Алесана Туилаги, Ентони Ален, Мет Смит, Хорацио Агила, Скот Хамилтон.

Роб Хоукинс, Борис Станковић, Ден Кол, Ед Слејтер, Томас Валдром, Џејмс Гриндал, Џереми Стоутнон, Били Твелвтрис.

КАЗНЕ: Тоби Флуд (10`, 17`, 39`, 50`, 69`, 74`).

ЖУТИ КАРТОН: Бен Јангс (6`).

САРАЦЕНС: Мет Стивенс, Скалк Бритц, Карлос Нието, Стив Бортвик, Моуриц Бота, Кели Барун, Жаке Бургер, Ернст Жубер, Нил Де Кок, Овен Фарел, Џејмс Шорт, Бред Берит, Крис Вилс, Дејвид Стретл, Алекс Гуд.

Џејми Џорџ, Рис Гил, Петрус Ду Плесис, Хју Вивијан, Анди Сол, Ричард Виџелсворт, Нисл Морд, Ноа Като.

ЕСЕЈ: Џејмс Шорт (30`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Овен Фарел (31`).

КАЗНЕ: Овен Фарел (6`, 20`, 34`, 43`, 74`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.