НОВИ ПОРАЗ СПРИНГБОКСА

КАПИТЕН НОВОГ ЗЕЛАНДА РИЧИ МЕК КОУВ С ТРОФЕЈОМ У РУКАМА
КАПИТЕН НОВОГ ЗЕЛАНДА РИЧИ МЕК КОУВ С ТРОФЕЈОМ У РУКАМА

Као и што се очекивало, Ол блекси су лако изашли на крај са слабашним Спрингбоксима поразивши их на терену стадиона Вестпек у престолници Новог Зеланда са 40:7 (18:7). У новим, дуго исчекиваним и помпезно најављиванм дресовима домаћи су стрпали шест есеја светским шампионима за убедљиву победу, освајање пет бодова и одбрану Фридом купа.

Ни у једном тренутку тријумф Ол блекса није долазио у питање. Одличну игру целог тима са по два есеја крунисала су два крила, Зек Гилфорд и Кори Џејн док су се по једном у листу стрелаца полагањима уписали  леви стуб прве линије мелеа Вајат Крокет и резервиста Колн Слејд.

КАРТЕР ИЗВОДИ КАЗНУ ЗА ОБАРАЊЕ РЕКОРДА
КАРТЕР ИЗВОДИ КАЗНУ ЗА ОБАРАЊЕ РЕКОРДА

Данијел Картер је већ у другом минуту сурета казном којом су начети Јужноафриканци, оборио рекорд Џонија Вилкинсона по броју постигнутих поена на репрезентативном нивоу а до краја сурета из још једне казне и две трасфомације померио је ту границу на 1204 поена.

Они почасни, за индиспониране госте, били су дело талонера Џона Смита. Капитен Спрингбокса прошавши кроз руке Маи Нонуу постигао је једини есеј своје екипа између статива после добро изведеног аута што је олакшало претварање Морнеу Стејну који је специјално за овај сурет пребачен на аријера што је направило места за Патрика Ламбија на отварачу.

МАА НОНУ ПРОБИЈА РЕДОВЕ ЈУЖНЕ АФРИКЕ
МАА НОНУ ПРОБИЈА РЕДОВЕ ЈУЖНЕ АФРИКЕ

Ол блекси су поред пет бодова с чиме су се изједначили на првом месту табеле с Валабисима одбранили Фридом куп, трофеј намењен бољем из дуела Нови Зеланд – Јужна Африка и сачивали ореол непобедивости на стадиону Вестпек у Велингтону где Спрингбокси још увек нису осетили сласт победе.

И мистерија нових дресова Новог Зеланда, за које произвођач тврди да је последње чудо технологије, је решена. Изабраници Грахама Хенрија појавили су се на терену стадиона у главном граду у традиционално црној опреми а можда једина разлика у дизајну у односу на претходне варијанте је повратак беле крагне на дрес која је скинута 1999. Тиме, како су навели у Рагби савезу Новог Зеланда, желе да подсете и да одају почаст генерацји која је 1987. године на првом светском првенству које се такође играло у земљи кивија освојила трофеј Вилијам Веб Елис.

ОЛ БЛЕКСИ ИЗВОДЕ ЧУВЕНУ ХАКУ У НОВИМ ДРЕСОВИМА
ОЛ БЛЕКСИ ИЗВОДЕ ЧУВЕНУ ХАКУ У НОВИМ ДРЕСОВИМА

НОВИ ЗЕЛАНД – ЈУЖНА АФРИКА 40:7 (18:7)

Стадион Вестпек у Велингтону.

Гледалаца 30.000.

Главни судија: Алан Роланд (Ирска).

Помоћници: Стјуарт Дикинсон (Аустралија), Џејмс Леки (Аустралија).

Судија у ТВ студију: Грант Вилијамсон (Нови Зеланд).

НОВИ ЗЕЛАНД: Вајат Крокет, Ендру Хор, Бен Френкс, Семјуел Вајтлок, Али Вилијамс, Џером Кејно, Ричи Мек Коув, Адам Томпсон, Џими Ковен, Данијел Картер, Зек Гилфорд, Маа Нону, Конрад Смит, Кори Џејн, Милс Мулиаина.

Кори Флин, Џон Афоа, Џеред Хоеата, Лиам Месам, Пири Випу, Колин Слејд, Сони Бил Вилијамс.

ЕСЕЈИ: Вајат Крокет (13`), Зек Гилфорд (15`, 65`), Кори Џејн (33`, 47`), Колин Слејд (71`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (48`, 72`)

КАЗНЕ: Данијел Картер (2`, 49`).

ЈУЖНА АФРИКА: Дин Грејлинг, Џон Смит, Вернер Кругер, Герхард Мостерт, Алистер Харгривс, Деон Стегман, Жуан Дејсел, Дани Русову, Руан Пинар, Морне Стејн, Лвази Мвово, Жуан Де Јонг, Едријан Џејкобс, Патрик Ламби.

Чилибој Ралепеле, Си Џеј Ван Дер Линде, Рајан Канковски, Ешли Џонсон, Шарл Мек Лиод, Видан Оливиер, Одва Ндунгане.

ЕСЕЈ: Џон Смит (30`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Морне Стејн (31`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.