TAJГЕРСИ С ПРВОГ МЕСТА У ПЛЕЈ ОФ, ЛИДС НАПУШТА ПРЕМИЈЕРШИП

ТИГРОВСКИ СКОК: Алесана Постиже есеј против Лондон Воспса.
ТИГРОВСКИ СКОК: Алесана Постиже есеј против Лондон Воспса.

Последње, 22. коло Премијершипа обиловало је узбуђењима. Захваљујући победи 32:23 (8:13) против Лондон Ајриша Лестер Тајгерси завршили ли су лигашки део првенства на првом месту табеле. С друге стране мало је недостајало да Лидс изненади Сеинтсе на њиховом терену што би екипу из Нортхемптона коштало места у плеј офу. Овако Светци су осигурали место у полуфиналу док ће се Лидс преселити у Чемпионшип.

Мртва трка се водила између „студената“ и Њукасла ко ће напустити елитно друштво Енглеске обзиром да су обе екипе имале исти број бодова. Без обзира што је Бат декласирао Фалконсе 42:12 (29:0) протеклог викенда, због лошијег поен количника од следеће сезоне Лидс ће се такмичити у нижем рангу.

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Чарли Шарплес у продору против Шаркса
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Чарли Шарплес у продору против Шаркса

Глостер је показао да ће бити неугодан противник у полуфиналу Сараенсима остваривши најубедљивију победу у последњој рунди Премијершипа. На свом Кингсхолму стрпали су девет есеја Сејел Шарксима за убедљивих 68:17 (19:3) а да је потпуно супротан од сопственог презимена доказао је Чарли Шарплес хет триком.

Свакако да је велика туга у срима присталиа Лидса јер су нињови миљении имали вођство на полувремену меча на стадиону Френкинс гарденс против екипе која ће се за мање од две недеље борити за титулу првака Европе.

НИСУ ДОЗВОЛИЛИ ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Првотимац Нортхемптона Кристијан Деј пробија редове Лидса
НИСУ ДОЗВОЛИЛИ ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Првотимац Нортхемптона Кристијан Деј пробија редове Лидса

Гости су стекли преднсот од 25:15 есејима репрезентатива Енглеске јужноафричког порекла Хндреа Фурија, Риса Оклија и Пита Векета док је Едријан Џравис поред три трансформаије био прецизан и из казне. Међутим, Светци су извели „чудо“ у наставку меча постигавши 16 поена док ривалу нису дозволили да укњиђи ни један у других 40 минута.

Бат и Лондон Ариш нису изборили плеј оф али ће се као петопласирана и шетопласирана екипа Премијершипа задовољити учешћем у Хајнекен купу следеће сезоне. Постоји велика вероватноћа да ће и Харлеквинси учествовати у елитном клубском такмичење Старог континента под условом да победе Стад Франс 20. маја на стадиону Кардиф ситија у финалу Челин купа. Ако се то не деси онда им простаје молитва да Нотхемптон Сеинтси дан касније на Миленијуму постану шампиони Европе тријумфом у окршају с даблинским Ленстером чиме би осигурали и седмог представника Енглеској у Хајнекен купу у 2011/2012.

ПАКОВАЊЕ: Играчи Харлеквинас сређују Скалка Бритца
ПАКОВАЊЕ: Играчи Харлеквинас сређују Скалка Бритца

РЕЗУЛТАТИ ПОСЛЕДЊЕГ 22. КОЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

БАТ – ЊУКАСЛ ФАЛКОНС 42:12 (29:0)

ЕКСЕТЕР ЧИФС – ЛОНДОН ВОСПС 21:8 (9:5)

ГЛОСТЕР – СЕЈЛ ШАРКС 68:17 (19:3)

ХАРЛЕКВИНС – САРАЕНС 13:16 (6:6)

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС – ЛОНДОН АЈРИШ 32:23 (8:13)

НОРТХЕМПТОН СЕИНТС – ЛИДС КАРНИГИ 31:24 (15:24)

КОНАЧНА ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

[table “18” not found /]

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА

Субота, 14. мај, Велфорд роуд, Лестер:

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС – НОТРХЕМПТОН СЕИНТС

Недеља, 15. мај, Викериџ роуд, Вотфорд:

САРАЕНС – ГЛОСТЕР

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.