ШАМПИОН ПОРАЖЕН НА СТАРТУ НОВЕ СЕЗОНЕ СУПЕР РАГБИЈА

ПРЕГАЗИЛИ КРСТАШЕ: отварач Чифса Демијен Мек Кензи проиграва саиграче. ФОТО: Getty Images
ПРЕГАЗИЛИ КРСТАШЕ: отварач Чифса Демијен Мек Кензи проиграва саиграче. ФОТО: Getty Images

Окршајем у Крајстчрчу између Крусејдерса и Чифса почела је 28. сезона Супер рагбија у којем су гости разбили шампионе и са 11 титула најтрофејнији тим јужне хемисфере на домаћем терену стадиона Рагби лига парк 31:10 (7:10). У другој утакмици првог кола Брамбиси су победили Варатасе у Сиднеју 31:23 (15:10).

Прве поене у сезони 2023 постигао је Ричи Мо` унга голом из шута из одскока. Капитен Чифса Сем Кејн је у 19. минуту морао на клупу за кажњене за што су Крсташи искорилистили већ у следећем минуту и постиглипрви есеј преко Давида Хавилија који је Ричи Мо` унга трансформисао за вођство 10:0.

Броди Реталик је преполовио предност домаћина полагањем а на три разлике приближио их је Демијен Мек Кензи успешно извршеном трансформацијом.

У другом полувремену практично постојао је само један тим – Поглавице из Ваиката. Чифси су до краја меча постигли још три есеја преко капитена Сема Кејна, Алекса Нанкевила и Кортеза Ратиме  које је трансформисао Демијен Мек Кензи чиме је однет и бонус бод из Крајстчрча.

Ужасавајуће за домаће навијаче била је чињеница да екипа која је шест година за редом шампион Супер рагбија, у других 40 минута окршаја са Чифсима није успела да постигне поене.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ПРВОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

КУСЕЈДЕРС – ЧИФС 10:31 (10:7)

ВАРАТАС – БРАМБИС 25:31 (10:15)

Сутра:

МОАНА ПАСИФИК – ФИЏИЈАН ДРУРА

ХАЈЛЕНДЕРС – БЛУЗС

РЕДС – ХУРИКЕЈНС

ВЕСТЕРН ФОРС – РЕБЕЛС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.