ПОРАЗИВШИ ЕНГЛЕЗЕ СПРИНГБОКСИ СУ ПОНОВО ШАМПИОНИ СВЕТА

ПОНОВО НА СВЕТСКОМ ТРОНУ: Спрингбокси поразили Енглезе у финалу. ФОТО: WORLD RUGBY

У великом финалу Светског купа у Јапану, рагбисти Јужне Африке су мечу пуном беспоштедне борбе до последњег атома снаге надиграли Енглеску. Спрингбокси су савладали убедљиво противника 32:12 (12:6) и тиме трећи пут у својој историји постали шампиони света.  Continue reading “ПОРАЗИВШИ ЕНГЛЕЗЕ СПРИНГБОКСИ СУ ПОНОВО ШАМПИОНИ СВЕТА”

ОЛ БЛЕКСИ УЗЕЛИ БРОНЗИ ПОБЕДОМ ПРОТИВ ВЕЛСА

ЗАСЛУЖЕНО ТРЕЋИ: крило Новог Зеланда тамонира ривала при постизању есеја против Велса. ФОТО: WORLD RUGBY

Рагбисти Новог Зеланда су у утакмици за треће место на Светском купу у Јапану, одиграном на стадиону Аџиномото у Токију, савладали репрезентацију Велса 40:17 (28:10). Ол блекси су постигли шест есеја наспрам два Змајева, и тиме завршили учешће на Мондијалу у Земљи излазећег Сунца са освојеним бронзаним медаљама. Continue reading “ОЛ БЛЕКСИ УЗЕЛИ БРОНЗИ ПОБЕДОМ ПРОТИВ ВЕЛСА”

НОВИ ЗЕЛАНД И ВЕЛС ЗА МОНДИЈАЛСКУ БРОНЗУ

нови зеланд велс
ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО: детаљ са једног до претходних окршаја Новог Зеланда и Велса

Као две поражене екипе из полуфинала, репрезентације Новог Зеланда и Велса, данас ће зе утеху на терену стадиона Aџиномото у Токију одмерити снаге за бронзу на Светском купу који се одржава у Јапану. Ово ће бити Ол блексима четврти, а Змајевима трећи меч за треће место на мондијалу. Continue reading “НОВИ ЗЕЛАНД И ВЕЛС ЗА МОНДИЈАЛСКУ БРОНЗУ”

СПИНГБОКСИ ПРЕШЛИ ПРЕКО ВЕЛСА У ФИНАЛЕ МОНДИЈАЛА

велс - јужна африка
ПРОЂЛИ У ФИНАЛЕ: центар Јужне Африке Демијен Де Аљенде постиже есеј прптив Велса. ФОТО: WORLD RUGBY

Победивши Велс 19:16 (9:6) на Међународном стадиону у Јокохами у другом полуфиналу Светског првенства у Јапану које је било изузетно неизвесно, Јужна Африка ће се придружити Енглеској следеће суботе у мечу за титулу шампиона планете.    Continue reading “СПИНГБОКСИ ПРЕШЛИ ПРЕКО ВЕЛСА У ФИНАЛЕ МОНДИЈАЛА”

ХАНСЕН ЗАДОВОЉАН СА СВОЈИМ МОМЦИМА

стив хансен
СТАО ХРАБРО ПОСЛЕ ПОРАЗА: Стив Хансен. ФОТО: Mark Mitchell

Одмах после пораза 19:7 у полуфиналу претрпљеном од Енглеске, главни тренер Новог Зеланда Стив Хансен, самим тим и најодговорнији појединац, обратио се окупљеним представницима седме силе на конференцији за штампу у медија центру Међународног стадиона у Јокохами где је стао иза својих момака без обзира на неуспех. Continue reading “ХАНСЕН ЗАДОВОЉАН СА СВОЈИМ МОМЦИМА”

ЕНГЛЕЗИ СКИНУЛИ СА ПРЕСТОЛА ШАМПИОНЕ ЗА ПЛАСМАН У ФИНАЛЕ СВЕТСКОГ КУПА

ПОРАЖЕНИ ОЛ БЛЕКСИ: Џек Гудхју у загрљају Енглеза. ФОТО: WORLD RUGBY

У првом полуфиналу Светског купа одиграном на терену Међународног стадиона у Јокохами, рагбисти Енглеске су изненадили и у потпуности надиграли браниоце тофеја Вилијам Веб Елис. Сасвим заслужено су славили 19:7 (10:0) у окршају против Ол блекса и оправдано заузели место у финалу Мондијала.
Continue reading “ЕНГЛЕЗИ СКИНУЛИ СА ПРЕСТОЛА ШАМПИОНЕ ЗА ПЛАСМАН У ФИНАЛЕ СВЕТСКОГ КУПА”

ГЕТЛАНД ОДРЕДИО ЈАТО ЗМАЈЕВА ЗА ОКРШАЈ СА ЈУЖНОМ АФРИКОМ

ОПОРАВИО СЕ ОД ПОВРЕДЕ: Џонатан Дејвис. ФОТО: Rex/Shutterstock

У хотелу Њу Отани у Токију новозеланђанин на клупи Велса Ворен Гетланд, саопштио је са којим ће јатом Змајева покушати да савлада Јужну Африку у другом полуфиналу Светског купа у Јапану и пласира се у меч наслов шампиона планете. Continue reading “ГЕТЛАНД ОДРЕДИО ЈАТО ЗМАЈЕВА ЗА ОКРШАЈ СА ЈУЖНОМ АФРИКОМ”

ЕДИ ЏОНС ОБЈАВИО ТИМ ЗА ОКРШАЈ СА ОЛ БЛЕКСИМА

СКОВАЛИ ПЛАН: Џорџ Форд и Еди Џонс (лево). ФОТО: WORLD RUGBY

Аустралијанац на кормилу Енглеске Еди Џонс обелоданио је тим за полуфинални сусрет Светског купа у Јапану који ће момци са Црвеном ружом на грудима да одиграју против Новог Зеланда у суботу у Јокохами. Као и код Ол блекса само је једна измена у односу на екипу из четвртфинала, с тим да је ова у дијагонали и у стартној постави. Continue reading “ЕДИ ЏОНС ОБЈАВИО ТИМ ЗА ОКРШАЈ СА ОЛ БЛЕКСИМА”

ПОВРЕДА ПРИМОРАЛА ЈЕДНУ ИЗМЕНУ КОД ЈУЖНОАФРИКАНАЦА ЗА ПОЛУФИНАЛЕ

ПРОПУСТИЋЕ ПЛУФИНАЛЕ: повреда скочног зглоба избацила Чеслина Колбеа из конкуренције за сусрет са Велсом. ФОТО: Getty Images

И Јужна Африка је саопштила са којим синовима ће се супротставити Велсу у другом полуфиналу Светског купа у Јапану које ће се играти у недељу 27. октобра на Међународном стадиону у Јокохами. Готово идентично преосталим репрезентацијама које су данас именовале тимове и Спрингбокси су направили само једну измену. Continue reading “ПОВРЕДА ПРИМОРАЛА ЈЕДНУ ИЗМЕНУ КОД ЈУЖНОАФРИКАНАЦА ЗА ПОЛУФИНАЛЕ”

ХАНСЕН ИЗНЕНАДИО СА СКОТОМ У СТАРТНОЈ ПОСТАВИ

СПРЕМАЈУ СЕ ЗА ЕНГЛЕЗЕ: Ол блекси на тренингу. ФОТО: Сара Палмер/Getty Images

Стив Хансен је обелоданио тим Новог Зеланда за полуфинале Светског купа у Јапану које ће се одиграти на Међународном стадиону у Јокохами предстојеће суботе. Само је измена у односу на 23 играча који су декласирали 46:14  Ирску у полуфиналу, и неколико су померања у самом тиму. Continue reading “ХАНСЕН ИЗНЕНАДИО СА СКОТОМ У СТАРТНОЈ ПОСТАВИ”