АНДОРА У ОКУ ОРЛОВА

ДОЧЕКУЈУ АДОРЦЕ: рагбисти Србије.
ДОЧЕКУЈУ АДОРЦЕ: рагбисти Србије.

Пред сениорском репрезентацијом Србије је једна од одлучујућих утакмица за даљу судбину у оквиру групе Б дивизије 2 Купа европских нација. У случају да Орлови данас на Ади Циганлији савладају Андору остали би у трци за бараж који би им омогућио да боре за пласман у виши ранг. Почетак меча заказан је за 15 сати, улаз на утакмицу је слободан.

Погледом на табелу чини се да је прелазак Србије у групу А дивизије 2 Купа европских нација готово немогућ обзиром да данашњи ривал и директни конкурент има осам бодова више. Међутим, бројеви говоре другачије.

Ако би Орлови данас тријумфовали, што је и реално за очекивати, приближили би се Андори на четири бода. У случају да победа буде већа од седам поена разлике и изабраници Драгана Грујића постигну четири или више есеја, спречили би противника да освоји бонус који би они узели чиме би се заостатак истопио на минус три.

У оваквом расплету догађаја Србија би била господодар сопствене судбине пред кључно гостовање Јерменији које следи за две недеље јер Андора нема где више да осваја бодове обзиром да јој је утакмица у Београду последња у двогодишњем циклусу такмичења.

Ипак, прво данас на терену Београдског рагби клуба треба савладати рагбисте из мале каталонске кнежевине. Играчима Србије сигурно поред поменутих разлога није потребан додатан мотив јер је онима који су били у Андори претходног фебруара још увек не бледе сећања из претходног дуела.

Пре нешто више од годину дана у мечу у Андора Ла Вељи који је на тренутке личио више на ултимат фајт неко на рагби меч, где је шведски арбитар Браун показао шест жутих картона, по три на обе стране, Србија је претрпела пораз 42:25. Катастрофа је избегнута у другом полувремену када су Орлови размахали крила, одбацили „тучарошки“ стил игре домаћина и постигли три есеја.

Ако је и остало нешто скривене негативне енергије од сусрета у Андори треба је усмерити на позитвне ствари, подредити је тиму и на спортски, витешке начин показати ривалу на терену ко је бољи.

Играчи Србије и Андоре су до сада седам пута укрштали копља. Ривал је у четири сусрета био успешнији док је наша репрезентација остварила три победе,  најубедљивију 6. децембра 2008. године 32:7 на домаћем терену. Најубедљивији тријумф Андоре је из поменутог сусрета одиграног 19. фебруара 2011. када је у престоници кежевине било 42:25.

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б, ДИВИЗИЈЕ 2 КУПА ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

[table “11” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.