БОД СЕ ВРАЋА У СТАРТНУ ПОСТАВУ ИРСКЕ АЛИ ГУБИ ПОЗИЦИЈУ КАПИТЕНА

СТАРТУЈЕ ПРОТИВ ВЕЛШАНА: Брајан О` Дрискол у продору на претходној утакмици против Змајева.
СТАРТУЈЕ ПРОТИВ ВЕЛШАНА: Брајан О` Дрискол у продору на претходној утакмици против Змајева.

Чувена тринеастица Леистера Брајан О` Дрискол после опоравка од повреде скочног зглоба вратиће се у стартну поставу репрезентације за први меч Ирске у овогодишњем Купу шест нација на гостовању Велсу у  Кардифу у суботу 2. фебруара али не и с улогом капитена која је недавно пренешана на клубског саиграча Џејмија Хислипа.

Због операције коју је имао на лигаменту скочног зглоба изазване повредом крајем октобра 2012. у мечу против Кардиф Блузса, Брајан О` Дрискол је пропустио не само Тест мечеве крајем године када је капитенство пребачено на чепа треће линије мелеа Џејмија Хислипа, него и већину првог дела сезоне. Срећом, црни дани за талисмана ирског рагбија су одбројани. О` Дрискол се у потпуности опоравио од повреде о чему сведочи чињеница да је играо у целости последњу утакмицу Леинстера и стартоваће у суботу.

Партнер популарном Боду, на центарским позицијама на терену стадиона Миленијум у велшкој престоници биће Гордон Д` Арси чиме ће двојац одиграти 48. меч у дуету и тиме поправити светски рекорд по броју сусрета које су заједно провели на местима 12 и 13.

У делу Смарагног острва који припада Уједињеном Краљевству Деклан Кидни жестоко је критикован због одабира играча. Селектор Ирске, која је само у рагбију уједињена,  од 33 места у кампу репрезентације, момцима из региона Алстер чија је франшиза на првом месту Про 12 и једна од две екипе која ће представљати Ирску у четвртфиналу Европског рагби купа, што довољно говори о њиховим квалитетима, доделио је само седам што је изазвало револт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.